{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Interesantan okršaj u 17. kolu kineske Superlige
Rafa VS Piksi

Nastavlja se kinesko prvenstvo, a za ovdašnje ljubitelje fudbala najinteresantniji je okršaj novog trenera Dalijena Rafe Beniteza i srpskog stručnjaka Dragana Stojkovića Piksija

Dalijen u svojim redovima od poznatijih lica ima Janika Karaska, koji je dosad dao devet golova, tu je i Marek Hamšik, a odnedavno i iskusni španski stručnjak na kormilu ovog tima. Ako je u Njukaslu i izgubio motiv u stalnim sporenjima oko pojačanja, tu je i ček na 13.400.000 evra godišnje da mu pomogne da ponovo pronađe entuzijazam u sebi. To je duplo više od onoga što je zarađivao na Sent Džejms Parku. 

Sa druge strane, najveće Piksijeve uzdanice su Izraelci. Dobro poznati Eran Zahavi trenutno je prvi strelac prvenstva sa 17 golova, dok je njegov zemljak Dija Saba dodao osam pogodaka. 

Žarko Đurović, nekadašnji pomoćnik Roberta Prosinečkog u Crvenoj zvezdi i Dragana Stojkovića Piksija u Guangdžou R&F, analizirao je mečeve za TIP Novosti. Čovek kojeg treba pažljivo slušati, jer kineski fudbal poznaje u dušu. Evo njegovih tipova...

Dalijen – Guangdžou R&F 1X&GG.
"Dalijen igra mnogo lakše i bolje otkad je ekipu preuzeo Rafa Benitez. Pobedili su u prošlom kolu Henan (3:1), što je veliko iznenađenje. Dva gola je postigao Boateng koji je do dolaska Rafe slabo dobijao šansu. Mislim da mogu da dobiju Guangdžou koji je vezao dve pobede."

HEBEI – ŠANGAJ ŠENHUA 1.
"Hebei mi je favorit, verujem da će lako do bodova. Šenhua je potpuno van forme igraju sve slabije iz kola u kolo."

Henan – Šandung X2&GG.
"Šandong je bolji, na teren će ponovo i Felaini koji je bitan igrač za ekipu, ali Henan je težak protivnik na svom terenu."

Peking Ženhe – Vuhan GG, X2.
"Aleksandar Stanojević je otišao, ali ni njegov naslednik Luis Garsija neće moći nešto mnogo bolje. Imaju slab tim i po meni najviše što mogu je da postignu jedan gol i izvuku bod."

Đijangsu – Šangaj SIPG 1X,GG.
"Đijangsu je korektna ekipa, dugo su bez pobede, mislim da na svom terenu mogu da zaustave Šangaj SIPG koji se bori za titulu. Klub je napustio Brazilac Elkeson, dobio je kineski pasoš, pa se vratio u Evergrande, a potpisao je Arnautović iz Vest Hema. Međutim, pitanje je koliko će vremena biti potrebno austrijskom reprezentativcu da se uklopi u tim Šangaja."

TJENĐIN TJENHAI – ŠENŽEN 1.
"Tjenđinu je ova utakmica bitna zbog opstanka. Obe ekipe imaju slabe odbrane, a ja verujem da će domaći teren da mu donese prevagu."

Svi tipovi Žarka Đurovića:

Dalijen – Guangdžou R&F 1X&GG
HEBEI – ŠANGAJ ŠENHUA 1
Henan – Šandung X2&GG
Peking Ženhe – Vuhan GG, X2
Đijangsu – Šangaj SIPG 1X,GG
TJENĐIN TJENHAI – ŠENŽEN 1

KINA 1 - 17. KOLO: 

Sreda

Peking Guan - Čungćing 4:1 (1:1)

Četvrtak

Tjenđin Teda - Guangdžou Evergrande 0:3 (0:1)

Petak

13.35: (2,10) Hebei  (3,30)  Šangaj Šenhua (3,30) 
13.35:  (4,10) Henan  (3,40)  Šandung (1,85) 
13.35:  (1,82) Dalijen  (3,90)  Guangdžou R&F (3,25) 

Subota

13.35:  (2,80) Peking Ženhe  (3,20)  Vuhan Zal (2,45) 
13.35:  (3,60) Đijangsu  (3,45)  Šangaj SIPG (1,95) 
13.35:  (2,20) Tjenđin Tjanhai  (3,20)  Šenžen (3,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

×