{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mnogi igrači napuštaju Nišlije, ali predsednik Ivica Tončev najavljuje još kvalitetniji
Radničkom odlazi ceo tim

Tim koji je ostvario istorijski uspeh na Čairu, osvajanjem drugog mesta na tabeli nacionalnog prvenstva, ovog leta se razilazi. Kako piše Žurnal, ugovori ističu Nikoli Drinčiću, Petru Grbiću, Aleksandru Todorosvkom, Borivoju Ristiću, Damiru Kojaševiću, Aleksandru Jovanoviću i Saši Stojanoviću, a većina njih je praktično već napustila klub.

U klubu su još Pankov, Haskić, Crnomarković i Đorđević, kao i oni mlađi Bondarenko, Noma, Aleksa Jovanović, Čumić, Petrović, Živković, Kojić... Neki od njih, potput Pankova, privukli su pažnju drugih klubova, Haskić je svakako na radaru skauta kao najbolji strelac lige, tako da bi moglo da se desi da Nišlije ovog leta praktično ostanu bez čitave okosnice ekipe iz prošle sezone.

Pored toga, neizvestan je status i šefa struke Nenada Lalatovića, za kojeg na Čairu kažu da će sve biti poznato do 1. juna.

Ipak, predsednik kluba Ivica Tončev poručuje da nema nikakvog razloga za brigu i najavljuje da će Radnički naredne sezone imati još jači tim.
"
Pred nama je novi izalazak na evropsku scenu i sve u ovom trenutku smo podredili kvalifikacijama za Ligu Evrope, u kojim želimo više nego prošlog leta. Fudbaleri su na odmoru, o stručnom štabu i novom treneru ćemo narednih dana, ali bez obzira na neizvesnosti mi imamo ambiciozan plan i program aktivnosti. Namera nam je da sačuvamo jezgro najbolje ekipe i da jurišamo na vrh tabele. To za mene i moje saradnike nije nerealno, jer sve planove smo ostvarili. Zato ne brinem uoči odlazaka, fudbalerima koji nameravaju da odu iz Radničkog poželeću sreću u karijeri, ali pronaći ćemo istog i boljeg kvaliteta koji će nas voditi u borbi za titulu", poručio je Tončev za Žurnal.

Radnički će pokušati da zadrži Todorovskog, sa kojim će tek biti obavljeni razgovori, dok je recvimo Borivoje Ristić već potpisao ugovor sa AEL-om iz Larise, koji je preuzeo Gordan Petrić. Spisak igrača za dovođenje je već sastavljen, pojedini razgovori su već objavljeni, dok su drugi u planu, tako da je realno očekivati da ubrzo nakon odlazaka krene i serija dolazaka na Čair.

Foto: Star Sport

×