{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Račić i Maksimović pokrivaju veći deo od potrebnih 42.000.000 evra do 1. jula

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Valensija mora da proda Srbe
Račić i Maksimović pokrivaju veći deo od potrebnih 42.000.000 evra do 1. jula

Valensija je uspela. Obezbedila je plasman u Ligu šampiona i spasila sezonu koje je tokom prvog dela mirisala na katastrofu kada se trener Marselino nalazio na rubu otkaza.

U drugom delu sezonu su Slepi miševi zaigrali kao preporođeni, dogurali do polufinala Lige Evrope, obezbedili finale Kupa kralja sa Barselonom i na kraju preskočili Sevilju i Hetafe u borbi za Ligu šampiona nadoknadviši 10 bodova zaostatka. Plasman u elitno takmičenje je doneo uzdahe olakšanja na Mestalji jer bi Valensija bila u velikim finansijskim problemima da nije izborila Ligu šampiona. Ovako će zarada od Evrope biti minimum 50.000.000 evra, a vrlo verovatno i više od toga.

Međutim, Valensija nije prebrinula sve finansijske brige. Da bi ostala u granicama finansijskog fer-pleja, Valensija će do 1. jula morati da proda igrače u vrednosti od 42.000.000 evra. Prošlog leta su bili u sličnoj situaciji i izvukli su se prodajom Žoaa Kansela u Juventus.

Po budžetu za plate, Valensija je četvrti klub u Španiji pošto je na plaćanje svojih igrala potrošila 165.000.000 evra ove sezone. Nije imala aktivno porkiće za te plate i obavezala se da će ispeglati knjige do 1. jula i prihodovati 42.000.000 evra od prodaja igrača.

Sada će finansijsku rupu morati da popuni sa nekoliko prodaja, a bitna mesta u tom planu zauzimaju srpski vezista Nemanja Maksimovič i Uroš Račić. Maksimović će biti vraćen posle godinu iz Hetafea zahvaljujući povratnoj klauzuli vrednoj 7.500.000 evra. Sjajnim igrama u Hetafeu, cena mu je skočila i Valensija od njegove prodaje očekuje između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Još se ne zna koji su klubovi u igri, ali španski mediji su pisali o interesovanju iz Nemačke i Engleske.

Račić će se vratiti sa pozajmice iz Tenerifea i gotovo sigurno će biti prodat. Iako bi mnogi navijači Valensije želeli da mladi Srbin dobije šansu u prvom timu, klub će iskoristiti njegovu prodaju da popravi finansijsku situaciju. Spekulisalo se da je za njega ozbiljno zainteresovan Bornmut i da je spreman da plati 11.000.000 evra za mladog srpskog reprezentativca.

Tako bi prodaja dvojice Srba terbalo da pokrije veći deo sume koju Valensija mora da prihoduje do 1. jula. Ostatak bi nadomestile prodaje nekih mladih, domaćih igrača sa pozajmica. 

Najnovije vesti


×