{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Puklo i u Atletikovoj svlačionici! Savić kopačkom na Čolovog pomoćnika: Kaži mi to u lice, pacove!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Profa Ortega izgubio poverenje ekipe
Puklo i u Atletikovoj svlačionici! Savić kopačkom na Čolovog pomoćnika: Kaži mi to u lice, pacove!
Profa Ortega i Savić (desno) kad su bili u dobrim odnosima

Sevali su preki pogledi posle Atletikovog debakla u Torino, ali posle najsvežije informacije madridskog Asa čini se da je poraz od Juventusa od 0:3 samo posledica još ranije narasle tenzije u svlačionici Jorgandžija. Prvi put otkako je Dijego Simeone uveo red u Madridu lokalni mediji pišu o fizičkim obračunima u Atletiku. U glavnim ulogama crnogorski štoper Stefan Savić i kondicioni trener Oskar “Profa” Ortega.

Za incident se pročulo nakon što je gradom prvo prostrujala informacija da se Savić posle ligačkog obračuna sa Leganesom (1:0) dohvatio sa Dijegom Simeoneom lično, klub je to odmah demantovao, ali se potom saznali da je samo drugi član stručnog štaba bio u pitanju.

Navodno je “Profa Ortega zakuvao, nezadovoljan odnosom Atletikovih igrača prema obavezama. U Torinu su, primera radi, odbili istezanje posle meča. Iskusni trener verovatno smatra da je baš zbog toga tim ove sezone pretrpeo već 42 povrede zbirno. Protiv Juventusa bar Atletiko i jeste delovao fizički nedoratao zadatku, ali to je bila samo jedna takva utakmica u moru onih u kojima su Jorgandžije gazile rivala. Ni ona protiv Leganesa nije se mnogo razlikovala od uobičajenih, ali posle meča Profa je nervozan…
Ovaj ne može da stoji”, uputio je Ortega otrovnu strelicu ka Saviću, ne obraćajući se lično nekadašnjem Partizanovom defanzivcu.

Možda je baš to posebno naljutilo 28-godišnjeg fudbalera.
Šta si to rekao za mene? Kaži mi to u lice, pacove!”, urlao je navodno Savić, a nije ga smirilo ni to što je Ortega pokušao da se izvadi tvrdnjom da nije na njega mislio.

As tvrdi da je Savić već izgubio kontrolu i da je krenuo da se fizički obračuna sa trenerom, pa čak i da ga udari. Navodno ga je gađao i kopačkom, koja je polupala jedan od televizora u svlačionici. Ostali Atletikovi igrači su razdvojili zavađene strane i potražile šefa struke, koji je bio na konferenciji za novinare. Simeone je potom odveo Savića u kancelariji i smirio. Nije međutim, kao što je Savić navodno tražio, zahtevao od Profe da se izvini za provokaciju.

Dan pred Juventus fizički zahtevan trening. Kažu da je iscrpeo ekipu. Možda i zbog toga je kapiten Dijego Godin posle Juventusa odbrusio Profi: “Ja se ne istežem”. Ostatak ekipe ga je poslušao. Svlačionica više ne veruje Ortegi. A Simeone mu je navodno dao previše slobode. Brojka od 42 povrede zaista je previsoka.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×