{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PSŽ se seli iz Francuske: Ligu šampiona igraćemo u inostranstvu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Jasan predlog
no_image.png

Ako ne može na Parku prinčeva, može u inostranstvu. Odluka Vlade Francuske da završi prvenstvo u toj zemlji neće mnogo potresti čelnike Pari Sen Žermena kad je Liga 1 u pitanju, ubedljivo su prvi i zaslužili su da odbrane titulu, iako se još ne zna da li će im biti dodeljena, ali se postavlja pitanje šta će biti sa preostalim mečevima u Ligi šampiona, pošto su Sveci još aktivni u tom takmičenju.

Kako su vlasti zabranile sportske događaje najmanje do septembra, deluje da PSŽ neće moći da ugosti nikog na svom stadionu u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu. Zato je spreman za scenario koji podrazumeva privremenu selidbu ne samo iz grada, već i države.
Ako ne bude bilo moguće organizovati utakmice u Francuskoj, igraćemo ih u inostranstvu, Naravno, prethodno ćemo preduzeti sve mere zdrastvene zaštite naših igrača i članova stručnog štaba“, pojasnio je Naser Al Kelaifi, predsednik PSŽ-a.

Što suštinski ne mora da znači da ekipa Tomasa Tuhela išta gubi. Ionako je plan UEFA da se sve utakmice do kraja seozne graju bez prisustva publike, tako da prednost domaćeg terena praktično ne postoji. Pritom, Nejmar, Mbape, Di Marija i ostali već su iskusili kako izgleda igrati pred praznim tribinama, jer su neposredno pre proglašenja pandeme savladali Borusiju iz Dortmunda u takvim okolnositma i palsirali se u narednu rundu. I sad čekaju rivala.
Poštujemo odluku Vlade Francuske. U saradnji sa UEFA planiramo da učestvujemo u nastavku ove sezone Lige šampiona kad i gde za to bude došlo vreme“, dopunio je Al Kelaifi.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×