{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PSŽ predlaže: Hoćemo da igramo Ligu šampiona u Kataru

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Savim razumljivo, pitanje je da li i prihvatljivo
no_image.png

Kako neće biti ekipnog sporta u Francuskoj bar do septembra, moraće Pari Sen Žermen da pronađe alternativni način da dovrši sezonu u Ligi šampiona – ako se uopšte bude nastavila – a posle najave predsednika Nasera al Kelaifija da eliminacione utakmice igra u inostranstvu, pojavio se i prvi konkretan predlog. Da Sveci budu domaćini u – Kataru!

Sasvim razumljivo sa njihove strane, država sa Bliskog istoka stoji iza kapitala koji se od 2011. upumpava na stadion Park prinčeva i debelo je premašio 2.000.000.000 evra, ekipa povremeno odlazi u Dohu na pripreme, velike zvezde posle povreda period rehabilitacije provode u pomenutoj državi i zato je, iz ugla PSŽ-a, prirodno da naredne protivnike ugoste na teritoriji koja im je dobro poznata.

Iako bi se igralo bez gledalaca, bio bi to pravi domaći teren za tim Tomasa Tuhela, pošto su navikli na boravak u Kataru i imaju svu logistiku na raspolaganju da se osećaju kao kod kuće. Pitanje je samo da li će UEFA dozvoliti da se njeno čedo, Liga šampiona, makar i za jednu ili dve utakmice (četvrtfinale i eventualno polufnale) izmesti van teritorije Evrope, kao i da li će i kad biti moguć avionski saobraćaj i da li bi budući protivnik pristao na tako daleko putovanje u trenutku kad bude imao obaveze u svom šampionatu, kojih je PSŽ, odlukom Vlade Francuske, lišen.

Dosta nepoznanica, sve zbog toga što još traje pandemija virusa COVID-19 i nije sigurno ni da li će se uopšte igrati fudbal tokom leta. Bude li na programu, plan UEFA porazumeva četvrtfinale mečeve 11. i 12. avgusta, revanše 14. i 15. istog meseca, polufinala 18. i 19, revanši 21. i 22. avgusta, a finale 29. avgusta.

Ako pomenuta ideja Pari Sen Žermena ne prođe, pominje se Brisel kao rezervna opcija. Em je bliži Francuskoj, em bi zvaničnici UEFA lakše organizovali utakmice. Pogotovo što mora da se nađe rešenje i ukoliko Lion odbrani prednost iz prvog susreta sa Juventusom (2:1) i tako postane drugi francuski klub moji mora da bude podstanar negde.

(FOTO: AFP)

Najnovije vesti


×