{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Prvi put s 26, Oks otišao u pab da shvati koliko fudbal znači navijačima: Nadrealno!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
“Nisam to očekivao“, priznaje Liverpulov vezista
Prvi put s 26, Oks otišao u pab da shvati koliko fudbal znači navijačima: Nadrealno!

Jun 2018. godne. U Kalinjingradu Engleska igra sa Belgijom. U Bokspark pab u londonskom kraju Šordič ulazi oniži muškarac sa šeširom i velikim cvikerima. Aleks Okslejd-Čemberlen je pokušao da se zamaskira. Nije maska dugo potrajala, ali je popularni Oks ipak mogao da oseti. Strast. Emociju. Fudbal u svoj svojoj suštini. Iako je bio hiljadama kilometara daleko od terena, vezista Liverpula je naučio nešto što mu je tokom karijere nekako izmicalo. Vrhunski fudbaleri su se prosto otuđili od navijača. Zaboravili koliko im znače. Koliko im bola nanose. Koliko im radosti donose.

Ali Okslejd-Čemberlen se bar dosetio da bi bilo korisno da upozna one od kojih živi. S obzirom da je reč o igraču koji je propustio poslednja tri velika turnira zbog povreda – poslednja mu je ukrala celu sezonu – moramo da priznamo da nas je Oks iznenadio na veoma pozitivan način. I ne samo zbog ovog odlaska u pab. Oks je umeo i da svrati u običnu bolnicu da vidi kako se sa sličnim povredama kolena bore i oni koji nisu, kako sam kaže, imali “luksuz da sebi priušte doktor, fizioterapeute i specijaliste koji možeš da zoveš u pola noći“.

Da se vratimo ipak na iskustvo iz paba..
Ako ima smisla ovo što ću reći, to je bilo prvi put da sam utakmicu gledao sa navijačima mog tima“, smeje se Okslejd-Čemberlen u intervjuu za Gardijan.

Pojašnjava...
Uvek sam ili na stadionu ili kod kuće. I sad sam bio šokran. Nikad nisam bio u pabu punom navijača Liverpula i Arsenala i gledao utakmicu sa njima, nikad nisam bio u pabu sa toliko engleskih navijača i video koliko im sve to znači. Bilo je nadrealno. Još gledam saigrače na TV-u dok rade ono što obično i ja radim, gledam kako svi reaguju. I ja sam maltene počeo da idealizujem sve saigrače. Kad vidiš kakvu reakciju stvaraju, zapitao sam se: ’O, moj Bože, da li i ja ovo radim?“, priseća se Oks.

Ne može da izbriše taj osećaj iz glave.
To je nešto posebno. Kad vidiš to iz prve ruke, to okruženje, nisam to očekivao. U jednom trenutku sam pomislio – ne smem sad da psujem – čoveče, mnogo sam toga propustio. Kad vidiš koliko to znači ljudima. Trče sa posla u košuljama, sa kravatama... Kao da cela zemlja gleda. Sreo sam neke doktore, neke momke iz grada, neke vodoinstalatere... Svi su došli u Bokspark. Haos! I poseban osećaj. Podsetnik šta tačno znači igrati za Englesku“, kaže Okslejd-Čemberlen.


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

(FOTO: Reuters)

×