{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Protest Gremija se isplatio, fudbal stao i u Brazilu

/ Izvor: mozzartsport.com
Fudbalska takmičenja stopirana do daljeg
Protest Gremija se isplatio, fudbal stao i u Brazilu

Dok je u gotovo čitavoj Evropi doneta odluka da se lopta privremeno zaustavi zbog pandemije koronavirusa, u polovini zemalja Južne Amerike među kojima je bio i Brazil, ona se do juče još kotrljala. Stoga su fudbaleri Gremija na meč regionalnog šampionata Gaušo protiv Sao Luiza izašli sa zaštitnim maskama na licu, u znak protesta što moraju da igraju protiv svoje volje.

Korak na koji su se odlučili urodio je plodom, pa su danas obustvaljena fudbalska takmičenja u celoj zemlji.
Fudbalska konfederacija Brazila (CBF), odlučila je da od ovog ponedeljka, 16. marta, na neodređeno vreme suspenduje nacionalna takmičenja koja su pod njenim patronatom – Kup Brazila, ženska prvenstva A1 i A2, prvenstvo Brazila do 17 godina i Kup Brazila do 20 godina“, navodi se u saopštenju CBF-a.

Odluka je usledila nakon što je FIFA odložila južnoameričke kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo 2022. godine koji su bili planirani u periodu od 26. do 31. marta.
Znamo i preuzimamo odgovornost u borbi fudbala protiv širenja COVID-19 u Brazilu. U odnosu na državna prvenstva, državni fudbalski savezi će imati posebne odluke za svako takmičenje, poštujući njihovu lokalnu autonomiju. Fudbalska konfederacija Brazila ostaće u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja, udružujući napore kako bi zemlja i sport prevazišli veliki izazov u vidu pandemije, nadajući se da ćemo što pre sve vratiti u normalu“, rekao je predsednik fudbalske konfederacije Brazila, Rožerio Saboklo

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×