{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Prošao voz, žaliće mnogi - Aldervajreldu istekla otkupna klauzula od 28.000.000

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Sada se očekuje da mu cena značajno skoči
no_image.png

Otkupna klauzula Tobiju Aldervajreldu je - istekla! Gotovo, kraj, nema više. Kada to zainteresovani klubovi do sada nisu iskoristili, onda ih ubuduće čeka duplo teži posao. Njega su potencijalni kupci mogli da uzmu za 28.000.000 evra, ali to više neće moći jer je klauzula istekla. Voz je prošao... A cena je bila preniska za igrača tih kvaliteta. I to nijedan veći klub nije iskoristio.

Pre godinu dana je izgledalo da će Aldervajreld napustiti klub, ali je odigrao jednu od ključnih uloga prošle sezone kada je klub po prvi put u istoriji otišao u finale Lige šampiona.

Aldervejreld je imao klauzulu u ugovoru koja je aktivirana u njegovom ugovoru kada su Sparsi odlučili da iskoriste opciju i produže njegov ugovor na još godinu dana, ali sa uslovom da ona traje do dve sedmice pre kraja prelaznog roka.

Nova sezona u Premijer ligi počinje 9. avgusta, što znači da je klauzula istekla. Naravno, to ne znači da će on sigurno ostati u klubu, ali je to trenutno u njegovom fokusu.
"Usredsređen sam na Sparse i pokušaću da odradim posao koji treba. Srećan sam i to je to. Da li mislim da ću biti igrač Totenhema kada sezona počne? Da, to je u mom fokusu. U fudbalu sve može da se promeni brzo, ali ja se fokusiram da budem spreman za početak sezone sa Totenhemom", rekao je Aldervajreld nedavno.

E sada će na scenu stupiti prvi čovek Totenhema, Danijel Levi, koji može da pregovara oko cene kada nema klauzule. I očekuje se da praktično duplira pomenutu cifru i postavi cenu Aldervajreldu na oko 50.000.000 evra.

Roma se u poslednje vreme pominjala kao moguća destinacija, Mančester Junajted je već dugo kandidat. Ipak, sada će i jedni i drugi morati mnogo više da plate. Pa ako već do sada nisu uspeli da ga dovedu, malo je teško poverovati da će biti spremni ubuduće sa većom cenom.

Po svoj prilici ćemo Aldervajrelda gledati i naredne sezone u Totenhemu.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×