{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Propast Džesija Lingarda: Bez gola godinu dana i 52.000.000 evra u zamenu za Medisona

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 15
Da li će Lester pristati?
Propast Džesija Lingarda: Bez gola godinu dana i 52.000.000 evra u zamenu za Medisona
Džesi Lingard

Kad se pojavio delovalo je da može da bude nova velika nada ostrvskog fudbala, dečko koji će obeležiti deceniju u Engleskoj i vratiti sjaj Mančester junajtedu. Danas je Džesi Lingard moneta za potkusirivanje, jer niti je uspeo da zasija na Old Trafordu kako se očekivalo, niti su Crveni đavoli spremni da ga trpe kao u periodu dok je bio mlađi.

Zato pažnju privlači informacija da je Mančester spreman da započne pregovore sa Lester Sitijem tako što će na King pauer stadion proslediti Lingarda i čak 45.000.0000 funti (oko 52.000.000 evra) da bi dobio oslonca u vidu Džejmsa Medisona. Jedan od važnijih šrafova u ekipi Brendana Rodžersa već dve sezone igra na visokom nivou, što nije prošlo nezapaženo u svim strukturama Junajteda, voljnog da pripremi teren za pokušaj njegovog dovođenja.

Medison se uklapa u profil igrača kakvi su potrebni Mančesteru. Pripada mlađoj gardi (tek su mu 23 godine), kreativan je, dejstvuje na sredini terena gde se Đavoli godinama muče i predstavljao bi idealno pojačanje u nameri da se totalno rekonstruiše sastav i sa talentima poput Rašfoda, Džejmsa, Grinvida krene u proces koji bi u perspektivi trebalo da rezultira povratak u vrh Premijer lige.

Džejms Medison

Prema informacijama sa Ostrva, Medison bi na Teatru snova mogao da računa na tri puta veća primanja od trenutnih u Lesteru (55.000 funti sedmično), međutim, ostaju kao začkoljice dva detalja, u ovom času teško premostiva. Prvi se tiče ambicija Lisica da izbore Ligu šampiona, a taj posao bi bio daleko teži bez jednog od kjučnih igrača, a drugi je pitanje motiva samog Medisona, jer koliko god Mančester bio veliki klub, u ovom trenutku timski ne može da parira Lesteru i pitanje je da li će uopšte izboriti Evropu. Zato se pominje i mogućnost da ceo posao bude dogovoren sad, a realizovan u junu kad se budu kovali planovi za narednu sezonu. Ako se i Junajted plasira u Ligu šampiona onda verovatno Džejms Medison ne bi imao dilemu gde želi da igra fudbal.

Osim toga, četiri godine je mlađi od Džesija Lingarda, što znači da i te kako ima prostora za napredak, dok se za aktuelnog prvotimca Mančestera to u ovom času ne može konstativati. Pogotovo ne posle 2019. u kojoj nije dao nijedan jedini gol u Premijer ligi.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×