{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Propali eksperiment i “ogromna greška”: Premijer liga ponovo menja termin poslednjeg dana prelaznog roka

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Današnji sastanak bi trebalo da vrati stvari u pređašnje stanje...
Propali eksperiment i “ogromna greška”: Premijer liga ponovo menja termin poslednjeg dana prelaznog roka

U jednom od najekskluzivnijih londonskih hotela za danas je zakazan sastanak predstavnika klubova Premijer lige, a jedna od glavnih tema biće ponovna promena termina čuvenog "dedlajn deja", odnosno poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj. Veliki broj klubova je nezadovoljan onim što se dešavalo u protekle dve godine otkako je završetak prelaznog roka sa 31. avgusta pomeren nekoliko nedelja unazad, na noć uoči starta nove sezone.

Na taj način klubovi su postali ranjiviji jer ne mogu da odahnu zbog bogatih ponuda iz ostalih vodećih liga, pre svega iz Primere i Serije A, pa su umesto stabilnosti skraćenjem prelaznog roka na 8. avgust dobili problem. Takođe, rukovodioci najbogatije lige na svetu nisu zadovoljni jer su očekivali da će ostatak Evrope pratiti njihov trend i skratiti svoje prelazne rokove.

SVE KVOTE ZA OSVAJAČE PREMIJER LIGE

Na to je prvi ukazivao trener Totenhema Maurisio Poketino koji smatra promenu termina završetka prelaznog roka "ogromnom greškom" i nada se da će problem biti ispravljen do sledećeg leta. Ipak, poslednju reč daće gazda Pevaca Danijel Levi koji će biti prisutan na sastanku, jer nije neuobičajeno da treneri misle jedno, a šefovi i oni kod kojih je lova sasvim drugo.

Očekuje se dobra i konstruktivna debata o ovom problemu, ali će se glasanje ostaviti najverovatnije za novembar jer nema žurbe. Prema izvorima dobro obaveštenih engleskih medija, vrlo je izvesno da će se promena danas dogovoriti u načelu i da će "dedlajn dej" sledećeg leta uslediti nakon početka sezone.

Za usvajanje izmene potrebna je prosta većina od 11 glasova.

Foto: Reuters

×