{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski reprezentativci silno razočarani posle Evropskog prvenstva
Previše sigurni u sebe

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Trsta)

Krenulo je još prošlog leta. Odmah posle Mundijala u Rusiji počele su da stižu izjave novopečenih A reprezentativaca kako žele da odigraju i to Evropsko prvenstvo U21, jer smatraju da mogu da uzmu i zlatnu medalju. Zaista su verovali. Na kraju, da nisu ne bi ni žrtvovali dve nedelje svog života. Samo što je rezultat toga sasvim suprotan od onoga što su očekivali.

Srpski reprezentativci Trst napuštaju razočarani. Sa nulom na bodovnom kontu. I gol razlikom 1:10. Nije trebalo ovako da bude. A šta se zapravo desilo?
Prvo da kažem, ne krivim nikog, krivim prvo sebe, ali svi zajedno smo jako loše odigrali. Imali smo velika očekivanja pred ovaj turnir, jer znamo koliko smo kvalitetni. I možda smo potcenili neke protivnike. To nam se i vratilo“, u glavu udara Lazar Ranđelović,  bez dlake na jeziku.

Jović: Nisam bio na nivou, izvinjavam se onima koji su očekivali više

Obrazlaže bez pitanja.
Mi smo na terenu, mi igramo. Ne može niko sa strane da utiče na nas. Stvarno se izvinjavam celoj Srbiji, navijačima koji su nas bodrili ovde. Veoma loš turnir za nas. Iskreno sam razočaran. Baš sam bio siguran da ćemo proći do polufinala. Ušli smo lagano protiv Austrije. Protiv Nemačke primili šest. U duel sa Dancima ušli dobro, ali nemamo ni sreće na ovom turniru. Ne znam, stvarno, šta nam se desilo. Možda zbog prevelike želje? Možda smo bili previše sigurni u sebe? Mislili smo da možemo da osvojimo ovaj turnir“, kaže krilni fudbaler Olimpijakos.

Uroš Račić nije još stigao da u glavi razbere šta se to dogodilo Orlićima u Trstu. Da li je baš do toga što smo mislili da smo previše dobri?
Ne mogu da pričam o tome kako su drugi igrači razmišljali, govorim za mene: sigurno nismo ušli u turnir sa tim lako ćemo. Danas sve ekipe igraju fudbal, a ovo je 12 najboljih u Evrope. Nismo se opustili, nismo sigurno“, kao da sam sebe ubeđuje Račić.

A šta se onda desilo?
Mnogo smo primili jeftinih golova. Nismo imali ni sreće. Protiv Austrije smo na 0:1 imali čist promašaj Radonjića, prečku Jovića. Da je ta lopta ušla sve bi bilo drugačije. Protiv Nemaca smo igralo na neki pritisak da moramo da dobijmo, jurili, jurili i primili sigurno tri ili četiri gola na kontre... Svi smo razočarani i koristim ovu priliku da se izvinim celoj zemlji. Protiv Nemaca smo se osramotili. Ipak je šest golova previše. Ali i dalje ne znam gde je nastao problem, stvarno ne znam“.

Ipak, otkriva nam Račič i ovo...
Mnogo smo više očekivali. Moje neko mišljenje je bilo da ćemo sigurno proći grupe. Svi igramo u velikim klubovima, imamo kvalitet, jako smo radili...

Biće ipak da smo prosto precenili sebe?

FOTO: UEFA

Najnovije vesti


×