{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Prepredena igra Sitija: Čist profit na Sanču veći od 23.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
I to bez minuta za prvi tim
no_image.png

Kapitalca ima Borusija iz Dortmunda, kad-tad će unovčiti ogroman potencijal Džejdona Sanča i zaraditi višestruko više novca u odnosu na ulog, pošto ga je pre tri godine dovela iz mladog tima Mančester Sitija za oko 8.000.000 evra, ali će se na sledećem transferu krilnog napadača opariti i – Građani!

Iako nisu verovali u njega, iako su ga se lako odrekli, iako mu nisu dali ni šansu da priviri prvom timu, na Etihadu su povuki promoćurne poteze kojima će u bliskoj budućnosti ne samo vratiti novac, već i drastično povećati profit na fudbaleru koji nije odirao nijedan jedini meč za aktuelnog prvaka Engleske.

O čemu je reč?

Kad ga je prodavao Borusiji, Mančester Siti je u ugovor sa Nemcima ubacio dve klauzule, a kako stvari stoje obe dolaze na naplatu ovog leta. Prva se tiče fiksnog procenta od naredne prodaje igrača i iznosi 15 odsto. S obzirom da ni pandemije virusa COVID-19 ne može baš toliko da „ubije“ cenu, stručnjaci pretpostavljaju da će Džejdon koštati najamanje 100.000.000 evra, što znači sigurnih bar 15.000.000 evra u kasi Građana samo po tom osnovu. I to nije sve, pošto se Siti osigurao klauzulom po kojoj su u Dortmundu dužni da ih obaveste ukoliko bilo koji engleski klub dostavi ponudu za Sanča.

Mesecima se pominje da su Čelsi i Mančester junajted najveći takmaci i da neće žaliti novac u nameri da osiguraju potpis 20-godišnjaka, koji je pre prekida sezone dao 17 i namestio 19 golova. Pretpostavka je da će, uprkos globalnoj kriiz, iskeširati više od 100.000.000 evra koliko Dortmund traži. Siti bi u tom slučaju imao pravo da izjednači ponudu, jer polaže pravo na igrača, ali kako Pep Gvardiola baš i nema nameru da ga stvarno dovede, ovaj potez više se tumači kao dizanje cene, jer bi na – prepostavimo samo – Sitijevih 110.000.000 Čelsi ili Mančester odgovorili sa 120.000.000 evra. A to onda nije 15.000.000 u kasi na Etihadu, već 18.000.000. Ili više, zavisno od ponude, tačnije spremnosti dokle su konkurenti spremni da se nadmeću na svojevrsnoj licitaciji.

Ovakva politika možda se ne isplati Sitiju, jer postoji šansa da na Stamford bridžu ili Old Trafordu okrenu glavu ako procene da je cena otišla dođavola. Opet, ne bi Nebeskoplavi tek tako ulazili u poduhvat da ne znaju da će na kraju profitirati.

A već imaju 8.000.000 evra na ime transfera, sigurnih 15 odsto u vidu procenta od naredne prodaje (oko 15.000.000), a možda i više.

Dobar posao, zar ne?

(FOTO: Reuters)

 

Najnovije vesti


×