{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Preokret! Upamekano odjavio Bajern i produžio ugovor sa Lajpcigom

/ Izvor: mozzartsport.com
Francuz procenio da je ostanak među Bikovima od presudnog značaja za njegov dalji napredak
no_image.png

Dajo Upamekano je zaludeo evropske velikane. Barselona, Arsenal, Totenhem i Bajern timovi su u koje su mediji širom Starog kontinenta selili prethodnih meseci. I taman što su pojedini francuski i nemački mediji preneli informaciju da je štoper Lajpciga odabrao minhenskog giganta, nemački Skaj javlja da je došlo do obrta.

Naime, prema informacijama Skaja, 21-godišnji Francuz je odlučio da produži ugovor na još godinu dana, i umesto da se preseli u Minhen, ipak ostane u Lajpcigu. Prema onom koji važi do leta 2021. godine, Upamekano ima otkupnu klauzulu postavljenu na 58.000.000 evra, na kojoj Bikovi insistiraju. I upravo zbog toga što defanzivcu ugovor ističe kroz godinu dana, u Lajpcigu se pribojavaju da bi mogli da ostanu bez centa obeštećenja ukoliko nijedan klub ne odluči da isplati pomenutu cifru, koja je pogotovo posle finansijke krize postala velika.

Upamekano je ubeđen da bi još jedna godina igranja u dresu Lajpciga dodatno pomogla njegovom napretku. Kako Skaj dalje navodi, u novom ugovoru, koji je već dogovoren, stoji izlazna klauzula za leto 2021. godine čija suma nije precizirana.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×