{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Preokret u karijeri Ognjena Vranješa: Iviću je rečeno da ga kupi, 3.000.000 evra nije problem

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Štoper na dobrom putu da se skrasi posle sedam godina
Preokret u karijeri Ognjena Vranješa: Iviću je rečeno da ga kupi, 3.000.000 evra nije problem

Izgleda da se skrasio Ognjen Vranješ. Otkako je 2013. napustio Krasnodar nigde se nije zadržao duže od godinu dana, promenio je čak sedam klubova za isto toliko sezona, međutim, na kraju ove bi mogao da konačno spozna šta znači reč – poverenje.

AEK je rešio da otkupi od Anderlehta ugovor iskusnog štopera i to je vest kojom grčki mediji barataju ovog utorka. Sve kao rezultat procene trenera Masima Karere da mu je 31-godišnji Banjalučanin neophodan na duge staze. Upravo je italijanski stručnjak, angažovan pred kraj 2019. oživeo karijeru Ognjena Vranješa u Atini, jer se jesenas kretala stranputicom i slutila na kolaps.

Karera je najpre vratio Vranješa u takmičarski pogon, posle mesec dana pauze, koliko je iznosila kazna predsednika kluba zbog neprikladnog ponašanja. Iako je Ognjen, sudeći prema pisanjima grčke štampe, inicirao još nekoliko incidenata na treningu, bivši strateg moskovskog Spartaka shvatio je koliko mu njegova čvrstina u poslednjoj liniji tima znači, dao mu je priliku, a bivši defanzivac Crvene zvezde uvratio vrlo dobrim partijama. Maltene je postao vođa tima, njegov oslonac i zavredeo pluseve navijača, novinara, struke.

Zato iz Atine stiže informacija da je upravo Masimo Karera neplaniranu pauzu nastalu usled širenja virusa COVID-19 iskoristio da pojedinačno analizira igrače i proceni ko mu je potreban za narednu sezonu, a ko ne. Odluku da Ognjen Vranješ ostane Karera je već saopštio sportskom direktoru Iliji Iviću i poručio mu da preduzme sve neophodne korake kako bi osigurao potpis.

Ne bi Ivić trebalo da ima velikih problema, jer Anderlhet – koji je letos pozajmio Vranješa AEK-u – svakako ne računa na fudbalera, iako s njim ima ugovor do juna 2022. Velikan iz Brisela je spreman za saradnju i gledaće kako da makar izvuče novac uložen u njegov dolazak baš iz AEK-a. Jula 2018. platio ga je 3.200.000 evra, a prema informacijama iz Grčke Atinjani su voljni da plate oko 3.000.000 i tako ispune želju treneru Kareri.

Čak i u uslovim nadolazeće ekonomske krize taj novac ne bi predstavljao opterećenje kasi AEK-a.

(FOTO: AFP)

×