{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Španci mu već završili pasoš
Preokret: Ansu Fati hoće da igra za Portugaliju

Španci mu daju pasoš, vide ga kao „sledeću veliku stvar“, ali Ansu Fati sanja dres nekih drugih boja. Novi vunderkind Barselone je zaludeo fudbalsku javnost na početku nove sezone sa svojih samo 16 godina. Španci ga guraju u svoju omladinsku reprezentaciju, ali on bi da igra za – Portugaliju.

Otkrio je to Bori Fati, otac mladog fudbalera, rođenog u Gvineju Bisao, u razgovoru za Abolu. Međutim, lako bi moglo da se desi da portugalci, zbog čiste lenjosti, ostanu bez ovog dragulja.

Fati senior je objasnio da su mu čelnici portugalskog saveza poručili da će se javiti sutra, a javili su se – „malo sutra“.
Moj san je bio da moj sin igra za Portugaliju, a to je bio i još je i njegov san. Ali, sada teško da će se to desiti. Ne tako davno sam pričao sa direktorom portugalske federacije. Razgovor je potrajao i dogovor je bio da ga nastavimo sutradan, ali on se više nikada nije javio“, objasnio je Bori Fati.

Posle dosadašnjih nastupa za Barselonu, Španci su krenuli u akciju da Fatiju junioru izvade španski pasoš, da bi mogao da igra na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.
Sve je u Ansuovim rukama. Ja znam da je njemu želja da igra za Portugaliju. Kada dođe kući, uvek oblači dres Portugalije koji mu je dao drug Umaro Embalo (igrač Benfike)“, rekao je Bori Fati.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×