{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Arapin gubi strpljenje
Prekipelo Al Kelaifiju, Nejmar može da ide u XXL transferu!

Vreme je da se zavede red u Pari Sen Žermenu! To poručuje prvi čovek klub Naser Al Kelaifi.

Čovek od poverenja katarske dinastije, sa misijom da u Parizu dotakne fudbalski tron Evrope sve više gubi strpljenje. Otkako su Arapi preuzeli klub pre sedam godina, samo na kupovine fudbalera su potrošili preko milijardu evru. Doveli su dvojicu najskupljih fudbalera svih vremena. A gde su plate igrača, treneri, stručnjaci i ostali troškovi...

I uprkos svim silanim ulaganjima, PSŽ nikada nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala u Ligi šampiona, a poslednje tri godine je ispadao u osmini finala. Čak su postali predmet podsmeha što prebogatim Arapima i te kako smeta jer su navikli da dobiju ono što žele.

PSŽ se sve češće pominje kao fudbalski Holivud u kojem igrači zarađuju previše i osvajaju samo domaće trofeje gde je konkurencija slaba. A čak ni domaći trofeji više nisu tako sigurni. Zato je Al Kelaifi zapretio da će neke stvari morati da se promene.
„Neki igrači će morati da preuzmu više odgovornosti nego ranije. Moraće da budu potpuno drugačiji, da se trude više, da rade više. A ako se ne slažu sa tim – vrata su im potvorena. Ćao! Ne želim više da gledam kako se neki ponašaju kako zvezde“, rekao je Al Kelaifi.

Istovremeno, ugledni Lekip večeras javlja da Nejmar više nema status nedodiriljivog u Parizu. Česti problemi sa povredama i rasakalašnim životom van terena su oborili vrednost brazilske zvezde. Al Kelaifi je prošlog leta odbijao i pomisao da proda Nejmara u Real Madrid koji je bio zainteresovam ali sada je promenio mišljenje. Nejmar nije doneo ono što se od njega očekivalo. Nije prevaga u Ligi šampiona. PSŽ je odredio da trenutno u ekipi postoje samo trojica igrača koji nisu na prodaju: Markinjos, Verat i Mabpe. Svi ostali, među kojima je i Nejmar, mogu da idu ako stigne zadovoljavajuća ponuda.

Problem u Nejmarovom slučaju je što zadovoljavajuća ponuda za njega podrazumeva XXL transfer, kako je to opisao Lekip. Plaćen je 222.000.000 evra i PSŽ ne želi da ide ispod te cofre. Retko ko na svetu može to da plati. A i oni koji mogu, više nisu tako uvereni da Nejmar vredi te pare. Real se sve više povlači iz te priče, dok u Barsi neki ljudi i dalje zagovoraju Nejmarov povratak.

Kontroverzni menadžer Pini Zahavi koji je učestvovao u Nejmarovim transferima u Barseloni i iz Barselone se bacio na posao i traži rešenje, piše Lekip. On će razgovarati sa Realom i Barselonom i videti kakve su šanse za transfer.

Kako bilo, Nejmar više nije zabranjeno voće za ostale klubove. PSŽ je spreman da razgovara...

(FOTO: Reuters)

×