{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Preglasavanje na Ostrvu: Ako 14 klubova digne ruku, Liverpul ostaje bez titule

/ Izvor: mozzart
Komentari: 65
Više će se znati 3. aprila
Preglasavanje na Ostrvu: Ako 14 klubova digne ruku, Liverpul ostaje bez titule

Kiselo se smeju zgroženi ljudi čelnicima italijanskih klubova kako gledaju samo svoj račun usred jedne od najtežih godina u poslednjih pola veka u toj zemlji. Vređaju se, provociraju, gledaju da navuku situaciju za svoj račun...

Ali, nešto slično se kuva i u Engleskoj. Tamo to nekako ide „ispod žita“, bez mnogo iznošenja prljavog veša u javnost, ali da se dešava – dešava se.

Pre neki dan je isplivala informacija kako se osam od deset vodećih klubova u Premijer ligi ujedinilo da opstruiše žalbu Mančester sitija pred Sudom za sportsku arbitražu. Građani gledaju da na konto korone suspenduju suspenziju iz Lige šampiona. A, današnja vest glasi da se „kuva“ front i protiv Liverpula.

Na poslednjem zasedanju čelnika premijerligaških klubova je dogovoreno da se tekuća sezona, koja je u prekidu zbog virusa korona, nastavi kad god to bude moguće. Verovalo se da bi krajem aprila lopta mogla ponovo da krene s centra, pa makar bez gledalaca i da se igra svaki dan, na neutralnom terenu... Kako god, samo da se igra i da se prvenstvo privede kraju.

Ali, kako vreme odmiče, a situacija u Evropi sa pandemijom je sve gora, taj plan deluje sve manje realno. Svesni su toga i u Engleskoj, pa polako spremaju rezervni plan. A, on se nikako neće dopasti Liverpulu... Kako piše portal Atletik, sve je više zagovornika među predsednicima klubova koji smatraju da bi sezonu trebalo – poništiti.

To bi onda značilo da bi Liverpul ostao bez titule, iako mu nedostaju samo dve pobede da i matematički osvoji pehar koji čeka punih 30 godina. Posle 29 odigranih utakmica tim Jirgena Klopa ima 25 bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija i deluje kao neslana šala da bi neko mogao da ga administrativnim putem spreči da se okiti krunom.

Šale, međutim, neće biti ako 14 od 20 klubova digne ruku za! Potrebno je, dakle, da se skoro tri četvrtine klubova usaglase i ako njihov stav bude da se sezona poništava, tu Liverpul neće moći ama baš ništa da učini. Takva ideja je, uostalom, lansirana pre nego što je pandemija u Engleskoj uzela maha, a pokrenuta je iz Vest Hema.

Naredni sastanak, naravno video putem, čelnika klubova zakazan je za 3. april. Sagovornik Atletika, neimenovani visoki zvaničnik jednog od klubova je otkrio šta se sprema:
Nadam se da će se situacija popraviti do tada, ali nažalost, sve se u svetu menja, situacija postaje sve gora iz dana u dan. Jasno je šta će se dogoditi. Ovo je planetarna pandemija. Zato će prvenstvo morate da krene ispočetka i znam da ćemo imati zbog toga ponekog gubitnika u celoj priči. Liverpul najveći od svih. Ali, kada pogledate široku sliku situacije u kojoj smo, to stvarno nije toliko važno. Situacija sa virusom u Britaniji će postajati sve gora, igrači neće moći ni da treniraju, a kamoli da igraju. Biće u izolaciji još dva-tri meseca, jer je to najlakši način da sve ovo preguramo“, objasnio je sagovornik Atletika.

Teško je u ovim danima svima na svetu, ali Liverpul će doživeti potpuni potop ako ostane bez titule koju je jednom rukom već uhvatio...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×