{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pa da se igra do novembra
Predlog iz Nice: Nova sezona da počne u februaru

Ima i viška slobodnog vremena ovih dana za sve sportske radnike, pa samim tim i dovoljno prostora da razglabaju o tome kako i kada nastaviti sa utakmicama kada korona prođe.

Najveća je dilema da li nastaviti zamrznute sezone ili ih proglasiti gotovim i u avgustu krenuti ispočetka. Svoj doprinos toj temi dao je i Žan Pjer River, koji ima najneobičnijih predlog do sada.

Prvi čovek Nice ne gleda samo ka narednoj, već ka tri sezone ukupno, jer na kalendar domaćih takmičenja utiču i evropski kupovi, takmičenja reprezentacija...
"Naravno da bismo svi voleli da se tekuća sezona završi u najkraćem roku. Ali šta ćemo ako to ne bue moguće? Pored ove sezone, hajde da vidimo šta nas sve čeka u tri naredne. Imamo Mundijal 2022. u Kataru od 21. novembra do 18. decembra. Moja je ideja da ako već to takmičenje ostane u tom terminu, da mu prilagodimo sve ostalo", kaže River.

Kako bi to u praksi izgledalo, objašnjava predsednik francuskog prvoligaša.
"Hajde da prvo uzmemo vremena koliko god nam je potrebno da bismo završili tekuću sezonu. Neka to bude do oktobra ili novembra. Novu sezonu bismo onda počeli u februaru. Imali bismo pauzu u junu, zbog Evropskog prvenstva i onda bismo nastavili, takođe do oktobra. Isto bismo učinili i u 2022. godini, imali bismo kratki predah u avgustu i onda bismo mirno odigrali Svetsko prvenstvo", predlog je Rivera.

Zvuči zanimljivo. Sezona od februara do novembra, skoro kao skandinavski model...

Foto: Reuters

×