{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pravi umetnik nikad nije gotov: Tadić u Ajaksu do penzije, a i posle!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Savršen spoj
Pravi umetnik nikad nije gotov: Tadić u Ajaksu do penzije, a i posle!

Kinezi su nudili bogatstvo, pitao je i Bajern, jer iako je rešio da podmladi ekipu svestan je da je ovakve majstore teško pronaći, Paolo Maldini i Zvonimir Boban zvali su u Milanu, ali umetnik sa loptom kakav je Dušan Tadić najbolji fudbal igra samo kad je srećan, a u Amsterdamu je pronašao svoj raj na zemlji.

I zato – novi ugovor za srpskog asa! Prethodni je isticao 2022. godine, a ovaj novi će trajati do juna 2023. kada će Dušan Tadić imati 35 godina.

S obzirom a to kako igra, kako izgleda i koliko vežba utisak je da bi mogao da produži i dalje, ali sudeći po onome što je Ajaks objavio očigledno je as iz Bačke Topole rešio da u Amsterdamu završi jednu karijeri. I ne samo to, već da tamo i počne drugu!

Ajaks je naime uz fotografiju sa sportskim direktorom Edvinom van der Sarom objavio da je na sastanku sa upravom kluba dogovoreno da Tadić ostane u klubu i posle 2023. Tačnije, barem do sredine 2026. godine, pošto je Tadić očigledno shvatio da bi u kultnom klubu mogao najbolje da se nauči osnovama trenerskog posla. Počeće, saopštili su Kopljanici, baš u Tumkostu, trening centru Ajaksove čuvene fabrike fudbala.

Savršen spoj.

Samo se nadamo da će se kad izuči zanat - a nigde ga neće izučiti kao u Ajaksu - Tadić vratiti u Srbiju da i našu decu malo poduči kako se postaje vrhunski fudbaler. Ima popularni Duća šta da kaže na tu temu. Uostalom, nije ga Ajaks slučajno zadržao. Tamo je praksa da se u klubu čuvaju Ajaksova deca uz dodatak najučenijih ljudi sa strane. Tadić je u tim stigao kao već zreo fudbaler, a stručnjakom se još ne može zvati, bar ne kad je trenerski posao u pitanju. Ali očigledno su u taboru holandskog giganta prepoznali Tadićev potencijal.

(FOTO: Ajax.nl)

Najnovije vesti


×