{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sport Bild tvrdi da su Lusijanu Favru dani odbrojani...
Pravi čovek za Dortmund?

Šanse da Lusijan Favr ostane trener Brusije iz Dortmunda i u narednoj sezoni minimalne su. Kako javlja Sport Bild iskusnog švajcarskog stručnjaka na klupi bi mogla da zadrži samo dugo čekana titula, a kako je pandemija koronavirusa praktično ubila takvu šansu - ne treba isključiti mogućnost da nemačka Bundesliga ostane bez pobednika ove sezone - mediji naveliko licitiraju s imenima i trenerima koji bi mogli da naslede Favra.

"U Dortmundu ponovo čeznu za trenerom koji će ovom klubu obezbediti aktivan, intenzivan, brz, emotivan fudbal; tim koji želi da se nadigrava sa svakim, a ne samo gura loptu tu i tamo zbog kontrole i poseda; tim koji će imati sigurnost i strpljenje", oisao je nedavno Kiker bez okolišanja, ne libeći se da ko kroz ovo "samo gura loptu tu i tamo zbog kontrole i poseda" direktno pecne aktuelnog šefa struke i nametne neko svoje rešenje - Danijel Farke iz Noriča.

Poslednjih meseci u vezu s Borusijom dovodili su se "slobodni agenti" Niko Kovač i Maurisio Poketino, a posle velikih rezultata u Ligi šampiona i Julijan Nagelsman. Digli su navijači Dortmunda obe ruke za trenutno najtalentovanijeg trenera Evrope, ali onda je ubrzo usledio hladan tuš - Nagelsman nema izlaznu klauzulu u ugovoru sa Lajpcigom i Bikovi nemaju nameru da ga puste. Adi Hiter u toj grupi možda bi čak imao i najveće šanse, ali i dalje sveža sećanja na loš eksperiment sa Peterom Štegerom nekako su ga odmah eliminisala.

Sport Bild je tako došao do novog kandidata - Erik ten Hag! S prepoznatljivom fudbalskom filozofijom trener Ajaksa uklapa se u profil za kakvim Milioneri tragaju. Ono čime se list bavi jeste mala začkoljica - da li bi Ten Hag lako i brzo mogao da pređe na svoj omiljenu 4-3-3, imajući u vidu da je Borusija dugo pripremana na sistem 3-4-3 ili 3-5-2, u zavisnosti od situacije... Odnosno, da li bi još jedna sezona morala da bude žrtvovana na prolagođavanje?

Ono što ide u korist Erika ten Haga jeste nadolazeći letnji prelazni rok, tokom kog bi roster mogao da bude popunjen onim što bi ovaj zahtevao.

Podsećanja radi, holandski stručnjak je jesenas bio jedan od glavnih kandidata za klupu Bajerna. Kada je otišao Niko Kovač mnogi mediji su upravo Ten Haga označili kao prvu metu Bavaraca, ali onda je došao Hansi Flik, "namestio" minhensku mašinu i na Gvardiolinog učenika svi su zaboravili.

Nemci su sada ponovo zagrizli. A Eriku ten Hagu vreme je da ode iz Ajaksa...

Najnovije vesti


×