{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bril Embolo po svemu sudeći napušta Šalke
Povređen 463 dana, vredi 45.000.000 evra: Borusija kaže – kupujemo!

Borusija iz Dortmunda je skoro u cugu završila sve poslove na planu dovođenja igrača ovog leta (Niko Šulc, Torgan Azar, Julijan Brant, Mats Humels), a imenjak iz Menhengladbaha tek kreće u ofanzivu. Posle Lajpcigovog Štefana Lajnera i Maksa Gruna iz Darmštata, Ždrepci su se usmerili na Brila Embola i po svemu sudeći angažovali treće pojačanje u prelaznom roku.

Napadač Šalkea trebalo bi za dan-dva najkasnije da potpiše za klub sa Borusija parka, u poslu koji se različitim očima gleda u nemačkoj javnosti. Pre svega zbog zdravstveih problema koje je 22-godišnji ofanzivac imao otkako se preselio u Bundesligu. Redovni hroničari zbivanja u Gelzenkirhenu izračunali su da je bivši prvotiamc Bazela propustio 463 dana zbog raznih povreda, maltene godinu i po proveo u bolničkoj postelji i po ambulantama, međutim, potencijal koji ima i u koji se zaljubio sportski dirketor Menhengladbaha, Maks Ebrel bio je dovoljan da se ispuni želja novom treneru Marku Rozeu.

Zato je Bril Embolo tokom vikenda podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima u Dizeldorfu, a prema informaicjama sa lica mesta, ustanovljeno je da je zdrav, da nema posledica loma noge – poslednje velike povrede koja ga je zadesila – te da je time otvoren put transferu. Između ostalog i zbog tih učestalih malera, Embolo se nije snašao u Šalkeu želi da ide, a i klub neće da mu pravi problem, jer ima dovoljno izbora u špicu, ali nije baš ni voljan da ga se tek tako odrekne. U njegovom ugovoru postoje dve klauzule: jedna za timove učesnike Lige šampiona, postavljena na 65.000.000 evra, a druga za sve ostale u vrednosti od 45.000.000 evra. Kako Borusija iz Menhelgdlabaha nije izborila plasman u elitni evropski kup, ostaje joj da plati pomenutih 45.000.000 evra i da dobije igrača kog je tražila i sa kojim je dogovorila uslove saradnje.

Očekuje se da Bril Embolo u Gladbahu zameni još jednog rekonvalenscenta, Josipa Drmića (za četiri sezone van terena bio čak 516 dana). A prilagođavanje na novu sredinu trebalo bi da mu olakšaju reprezentativne kolege Jan Zomer, Mihael Lang i Niko Elvedi.

FOTO: Reuters

 

×