{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Portugalac najozbiljniji kandidat za upražnjeno mesto u Severnom Londonu
Povratak Žozea Murinja

Totenhem po svemu sudeći neće biti dugo bez šefa struke, nakon rastanka sa dugogodišnjim strategom Maurisiom Poketinom. Kako pišu svi najvažniji mediji na Ostrvu, Žoze Murinjo je najveći favorit za preuzimanje klupe Pevaca, a ovaj posao bi svakako predstavljao jedan od najvećih izazova u karijeri temperamentnog Portugalca.

Otišao!

Murinjo je van trenerskog posla još od decembra 2018. godine. Nedavno je poručio da se uželeo novog izazova i da želi isključivo klub iz Premijer lige, tako da bi mu Totenehem u ovom trenutku došao kao "kec na deset". Portugalac je dosta kritikovan tokom dvogodišnjeg boravka u Mančester junajtedu, gde se govorilo o tome kako je njegova fudbalska filozofija zastarela. Ipak, tek iz ove perspektive se može shvatiti koliko je imao težak posao iza sebe.

Murinjo je bez sumnje jedan od najvećih evropskih trenera u 21 veku. Gde god da je bio Portugalac je osvajao trofeje. Sa Portom i Interom je osvajao Ligu šampiona, sa Čelsijem je bio tri puta prvak Engleske, a sa Mančester junajtedom je osvojio Ligu Evrope. Ipak, to nije bilo dovoljno Crvenim đavolima, pa su posegli za drugim rešenjem u vidu Olea Gunara Solskjera, kojem se u ovom trenutku prilično drma stolica. Ukoliko preuzme trenersku ulogu u Severnom Londonu, Totenhem će zvanično postati osmi klub u karijeri Žozea Murinja.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×