{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Potvrda iz Bajerna: Opljačkaće Mančester Siti za Sanea!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Bavarci saterali Građane u ćošak i doveli ih pred svršen čin
no_image.png

Klubovi sa stabilnim izvorom finansiranja će mnogo lakše preživeti ove vremena i proći kroz tešku situaciju za svetski fudbal posle pandemije korona virusa. A jedan od najstabilnijih je Bajern koji bi za male pare mogao da dobije veliko pojačanje.

Bavarcima ova situacija ide na ruku u nameri da angažuju Leroja Sanea kao kapitlano pojačanje narednog leta. O tome u u kolumni za jedne nemačke novine pisao Mihael Rumenige, brat Bajernovog prvog čoveka Karlhajnca Rumenigea.   

Podsetimo, Bajern je celo prošlo leto radio na Saneovom transferu, imao dogovor sa igračem, ali dok je pokušavao da postigne sporazum oko cene sa Mančester Sitijem, igrač je doživeo tešku povredu kolena i cela transfer operacija je otkazana.

Međutim, Bajern nije odustao već je samo odložio celu priču dok se igrač ne oporavi. A naredno leto je idealan trenutak za transfer. Iz više razloga. O tome je pisao Rumenige, a njegovo mišljenje i te kako treba ozbiljno shavtiti jer se nalazi na izvoru informaciju u Bajernu.
„Prošlog leta je Bajern hteo da kupi Sanea pre povrede ligamenata kolena, ali tada bi ih on koštao između 100.000.000 i 120.000.000 evra. Ta kupovina bi sada mogla da budu mnogo jeftinija. Sane bi mogao da košta Bajern između 30.000.000 i 50.000.000 evra.

Razlog? Saneov ugovor u Mančester Sitiju ističe 2021. godine i tada bi mogao da ode za džabe.

Zbog cele situacije sa koronom, klubovima će biti teže da isplaćuju obaveze jer su ostali bez dobrog dela planiranih prihoda. Ako UEFA potvrdio Mančester Sitiju zabranu učešća u evrokupovima u naredne dve sezone, engelskom klubu će biti još teže bez zarade od Lige šampiona. A nove finansijske injekcije arapskog šeika ne dolaze u obzir jer bi se opet našle pod posebnom pažnjom zbog ranijeg kršenja finansijskog fer-pleja ranije“, napisao je između ostalog Rumenige.

Njegove reči zaista imaju mnogo logike. Bajern želi igrač i igrač želi u Bajern. Narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i Siti tu ne može da postavlja neke velike uslove u pregovorima. Građani će biti dovedeni pred svršen čin da uzmu ono što im se nudi ili da za godinu dana izgube igrača bez obeštećenja. A čak ni Mančester Siti u ovoj situaciji ne može sebi da prišušti luksuz gubitka od 30.000.000 do 50.000.000 evra.

Bajernov plan izgleda besprekorno i sve navodi na to da će dobiti ogromno pojačanje na dva ili tri puta manje potrošenog novca od njegove realne vrednosti.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×