{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Potez večeri: Gol petom, asistencija petom! Pučista Alibek nije trenirao četiri dana, pa odveo Astru na vrh (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport
Imamo novog lidera rumunske Lige 1
Potez večeri: Gol petom, asistencija petom! Pučista Alibek nije trenirao četiri dana, pa odveo Astru na vrh (VIDEO)

Bila je Astra pre tri i po godine sezone Rumunije, a kako se zaletela ove sezone ne bi bilo iznenađenje da prekine dvogodišnju dominaciju Kluža Ligom 1. Klub iz Đurđua slavio je u petak rutinsku pobedu nad Klinčenijem (3:1) i prvi put u takmičarskoj godini izbio na čelo tabele, makar dok vladajući prvak u subotu ne okonča gostovanje Voluntariju.

Meč 22. kola obeležio je drugi gol domaćina, postignut toliko atrkativno da će sigurno konkurisati za pogodak sezone u tamošnjem fudbalu. Strelac je bio Žulijen Bego, asistetn Denis Alibek, a zanimljivo je da su i jedan i drugi pre nego što je lopta završila u mreži igrali petom. Toliko su se pogravali sa odbranom rivala da je vredelo doći na stadion, makar magla sprečavala bolje praćenje meča.

Uživajte...

Kasnije je Astra potvrdila trijumf tako što je Bego vratio asistenciju Alibeku, koji je minulih dana izazovao opšti haos u klubu. Bio jedan od pučista, zajedno sa Konstantinom Budeskuom i Gabrijelom Tamnasom (nisu bili ni u protokolu večeras), pošto je rekao čelnicima  da ekipa neće putovati na zimske pripreme u Antaliju ako sva dugovanja prema njoj ne budu hitno izmirena. Zanimljivo, Astra uprkos velikim finansijskim problemima gura dobro i konkurent je za titulu.

Trener Bogdan Andone otkrio je posle meča da zbog tog stava Alibek nije trenirao četiri dana, već se pojavio samo juče na terenu, na završnom taktičkom treningu, ali da je današnjom partijom dokazao kakav je karakter.
„Ukolikio Alibek i Budesku odu na zimu moraćemo da menjamo način igre. Bio bih srećan da Alibek napravi iskorak u karijeri, da ode u inostranstvo, zaradi novac“, kratko je prokomentarisao trener Andone.

Rumunija 1 – 22. kolo

Četvrtak
Botošani - Dinamo 1:0 (0:0)
/Čimpanu 90/

Petak

Astra – Klinčeni 3:1 (2:0)
/Rauta 5 ag, Bego 27, Alibek 72 – David Bruno 77 ag/

Medijaš - Vitorul  1:0 (0:0)
/Hamed 58/

Subota
13.30: (2,05) Hermanštat (3,15) KSMS Jaši (4,00)
19.00: (9,50) Voluntari (4,90) Kluž (1,35)

Nedelja
16.00: (1,87) Sepsi (3,45) Kindija T. (4,40)
19.00: (1,95) FCSB (3,45) CS Univerzitatea (4,00)

 

×