{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Potencijalni udarac na Zvezdinu kasu: Visi minimum 1.300.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 33
Pod uslovom da se evropske kvalifikacije igraju pred praznim tribinama
Potencijalni udarac na Zvezdinu kasu: Visi minimum 1.300.000 evra

Srezali su na Marakani troškove, u dogovoru sa igračima smanjili lične dohotke prvotimcima u naredna tri meseca, ali na Marakani i dalje vlada velika neizvesnost kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije. I kada bude nastavljena Superliga, srpski šampion neće moći da računa na veliku zaradu od ulaznica. Otuda najave da će se elitni srpski rang okončati bez publike nije glavni u moru velkih problema koje tište odgovorne iz Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda, kao i velika većina evropskih klubova, mora da čeka na koji način će se odvijati predstojeći prelazni rok. I da se nada nekoj dobroj prodaji. Međutim, najava ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, kao i pojedinih evropskih zvaničnika, da bi fudbal mogao da se igra bez publike do kraja 2020. godine, mogla bi da predstavlja ozbiljan udar na kasu srpskog šampiona.

Ako se obistine reči Vanje Udovičića da će se igrati pod katancem, Crvena zvezda će ostati bez lepe zarade tokom kvalifikacija za Ligu šampiona (više verovatno) ili Ligu Evrope. Ti mečevi bi, prema nekim najava, trebalo da se igraju posle ovogodišnjeg finala Lige šampiona. Dakle, septembar figurira kao ozbiljan termin...

A u poslednje tri sezone kvalifikacioni mečevi Crvene zvezde dobro su punili klupsku kasu. Uostalom, euforija je tada najveća. Crvena zvezda je prošle godine od karata za kvalifikacije i Ligu šampiona ukupno zaradila 6.300.000 evra. Veći deo kolača je prikupljen zahvaljujući mečevima sa Olimpijakosom, Bajernom i Totenhemom. Ravno pet miliona evra. iako je bilo projektovano nešto više.

Prosta računica kaže da je od prodaje ulaznica za utakmice protiv Jang Bojsa, Kopenhagena, Helsinkija i Suduve, zarađeno 1.300.000 evra. Samo od duela sa švajcarskim prvakom, koji je odlučivao o putniku za Ligu šampiona, Crvena zvezda je inkasirala 500.000 evra neto. Zarada bi bila značajno jača da je kapacitet Marakane bio veći. Interesovanje za meč protiv Jang Bojsa je bilo jedno od najvećih u ovom veku. Ako ne i najveće.

Utakmica sa Kopenhagenom je donela 350.000 evra, a uvodni dueli sa Helsinkijem i Suduvom još 450.000 evropskih novčanica.

Sličnu zaradu Crvena zvezda bi ostvarila i leto pre, kada je tim Vladana Milojevića obezbedio premijerno učešće u elitnom klupskom takmičenju. Međutim, zbog kazne UEFA crveno-beli su Salcburg dočekali pred praznim tribinama Marakane.

Sada bi takva slika mogla da se ponovi tokom celih kvalifikacija. A to je siguran gubitak novca.

(Foto: Star Sport)

Najnovije vesti


×