{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Posle samo dva meseca: Dženk Tosun se vratio u Everton

/ Izvor: mozzartsport
Sledeće sedmice operacija, pa trka sa vremenom
Posle samo dva meseca: Dženk Tosun se vratio u Everton

Nema sreće za Dženka Tosuna u Kristal Palasu. Pre dve godine, klub iz Londona je izgubio trku za potpis turskog napadača od Evertona, u minulom prelaznom roku je napokon ostvario davnašnju želju, ali se ispostavilo da je mandat 28-godišnjeg špica na Selhutrst parku potrajao kraće od dva mececa.

Kristal Palas je potvrdio da je Tosuna vratio na Gudison, iz razloga što su Dženku pre nekoliko dana, na treningu, stradali prednjih ukršteni ligamenti kolena. Samim tim, sezona je za njega završena, pa nije bilo potrebe da ostaje pod komandon Roja Hodžsona, već će rehabilitaciju nastaviti u Liverpulu. Naredne sedmice biće operisan, posle čega mu sledi trka s vremenom kako bi pokušao što pre da se oporavi i pojavi na završnom turniru Prvenstva Evrope.

Samim tim, propala je šansa da Palas otkupi ugovor Dženka Tosuna, na šta je imao pravo, jer je zimskom pozajmicom predviđeno da se do 30. juna izjasni da li trajno želi turskog napadača. I da, u slučaju pozitivnog odgovora, plati 20.000.000 evra.

Ovako, Dženk Tosun ostaje papirima „vezan“ za Everton s kojim ima ugovor do leta 2022, pa ga posle oporavka od povrede čeka žestoka borba za mesto u timu Karla Ančelotija, kod koga su trenutno u prednosti Dominik Kalvert Luin i Brazilac Rišarlison, a priliku iz drugog plana vreba Mojze Ken.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×