{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Posle dve korpe, da li je treća stvarno sreća: Roma nudi utočište Dijegu Kosti i ima ozbiljnu konkurenciju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Potencijalni problem – plata temperamentnog Brazilca
no_image.png

Nije uspela 2013, nije uspela ni 2018, možda će uspeti ovog leta. Dvaput je Roma pokušavala da dovede Dijega Kostu, očigledno ceni takav profil igrača čim ga opet juri. Niko ne zna da li će opet dobiti „korpu“, ali makar proba, ništa ne košta.

Rimljani su kontaktirali sa zastupnicima Brazilca da se raspitaju pod kojim uslovima bi mogao da završi na Olimpiku. Zasad se ne zna odgovor, ali Vučica računa na činjenicu da je Dijego Kosta u drugom planu kod Dijega Simeonea, mahom greje klupu Alvaru Morati, čak i posle oporavka od povrede nije uspeo da se izbori za mesto prvotimca i trener Paulo Fonseka mu nudi utočište.

Iako Roma ima sličan profil napadača u liku Edina Džeka, budući predsednik Dan Fridkin spreman je da uloži novac u pojačanja, a jedno bi upravo moglo da bude Dijego Kosta. Čak je tri godine mlađi od reprezentativca Bosne i Hercegovine – iako se ne bi reklo, tako je – pa može na duže staze da bude isplativ.

Pritom, njegova cena na tržitu je pala, procenjuje se da bi ga Atletiko pustio za 25.000.000 do 30.000.000 evra. Naravno, ukoliko se Kosti uopšte menja sredina. Dogovoriti uslove obeštećenja za Madriđanima ne bi trebalo da bude problem za Romu, pogotovo zbog letošnje saradnje oličene u pozajmici Nikole Kalinića. Hrvat se svakako vraća u Španiju i samo će povećati broj kandidata za mesto u napadu Čolovog tima, jasno je da neko mora da ide. A i Kosti se igra, ove sezone na terenima Primere proveo je samo 805 minuta i oseća da može više.

Drugi je padež da li Roma može da mu osigura platu kakvu ima u Atletiku. Dijego Kosta zarađuje nešto manje od 10.000.000 evra po sezoni, što je bio nepremostiv jaz zimus, kad se pominjalo da bi mogao da pojača brazilski Flamengo. Opet, kako će zbog pandemije virusa korona svi igrači, pre ili kasnije, morati da načine određene žrtve i pristanu na manja primanja nego dosad, možda i 31-godišnji centarfor prihvati skromnija primanja u zamenu da češće bude u akciji.

Situaciju prati još jedan italijanski klub. Napoli priprema veliku rekonstrukciju tima na leto, sigurno ostaje bez Drisa Mertensa pošto je Belgijanac odbio predlog novog ugovora, predsednik Aurelio de Laurentis je saradnicima najavio da će prodati Akradijuša Milka, pa mu je potreban napadač. Kao jedna od opcija pominja se Luka Jović, ukoliko Real uopšte bude želeo da pusti srpskog reprezentativca. Ako ne, pokušaće Romi da pokvari planove i ugrabi Dijega Kostu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×