{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Posle dve godine, transfer se ipak desio: Palas doveo napadača Evertona

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Prva žrtva Karla Anćelotija
Posle dve godine, transfer se ipak desio: Palas doveo napadača Evertona

Sada je i zvanično: Dženk Tosun je novi napadač Kristal Palasa! Turski napadač je došao iz Evertona na pozajmicu do kraja sezone.

Tako se posle dve godine konačno ostvarila želja kluba iz Londona da angažuje turskog napadača koji je i u januaru 2018. bio na pragu Selhurst Parka. Tada kao napadač Bešiktaša u koljem je blistao. Palas je tom prilikom nudio 20.000.000 evra, ali je Everton ponudio više i za 22.500.000 evra angažovao Tosuna.

Ispostavilo se da je to bio brak koji nije nikog usrećio. Tosun u Liverpulu nikada nije ponovio partije iz Bešiktaša. Na 51 utakmici za Karamele je dao samo 10 golova. Odmah po dolasku na klupu Evertona, Karlo Anćeloti je rekao Turčinu da ne računa ozbiljno na njega i dao mu je zeleno svetlo da nađe klub.

Javio se opet Kristal Palas i uspeo da izdejstvuje pozajmicu s pravom otkupa za 20.000.000 evra o čemu mora da se izjasni do 30. juna. Za Tosuna je bio zainteresovan i njegov bivši klub Bešiktaš, ali nije mogao da ispuni finansijske zahteve igrača.

On je već počeo da trenira sa londonskim klubom, a debi bi mogao da upiše već sutra kada Palas igra protiv gradskog rivala Arsenala. Tosunov dolazak bi mogao da bude okidač i za odlazak Kristijana Bentekea kojeg želi da vrati Aston Vila.

Najnovije vesti


×