{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Posle 50 dana otvoren „Zemunelo“: Sad još veća disciplina, nije vreme za igru

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 11
Partizan se vratio treninzima, Savo Milošević najavio laganiji rad u početku
Posle 50 dana otvoren „Zemunelo“: Sad još veća disciplina, nije vreme za igru

Trening kao nijedan drugi. Svašta su preturili preko glave fudbaleri Partizana, ali sa ovakvim režimom rada još se nisu susreli. Doduše, kako sami kažu, posle 50 dana bez sporta jedino im je bilo važno da se vrate u „Zemunelo“, zato im ni vežbanje u totalno drugačijim okolnostima od uobičajenih na pada teško.

Na prvi trening posle proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, crno-beli su stigli u dobrom raspoloženju, poštujući preporuke Ministarstva omladine i sporta o nošenju zaštitne opreme (maske i rukavice), kao i držanju socijalne distance od najmanje dva metra. Nije bilo kontakta, izostali su uobičajeni pozdravi, svako od igrača i članova stručnog štaba najpre je na ulazu u bazu bio podvrgnut merenju telesne temperature kako bi se utvrdilo da li ima simptome virusa korona, međutim, kod svih, počev od trenera Sava Miloševića do mlađanog Filipa Stevanovića, bilo je primetno da im je laknulo što su se vratili fudbalu.

Za početak, na improvizovanom treningu, a do kraja meseca, kako su saopštili nadležni organi, igraće i utakmice.
Pre svega, svi su srećni i zadovoljni što smo počeli sa treninzima. Period od mesec i po dana nije bio prijatan za ljude koji se profesionalno bave sportom, jer bez treninga nije lako“, pao je kamen sa srca i šefu stručnog štaba Savu Miloševiću.

Partizanovi treninzi će u početku, dok još traje opasnost od zaraze, biti prilagođeni aktuelnoj situaciji.
Prva sedmica će proći u laganim treninzima. Za sutra su planirana testiranja (u klinici Vita Maksima, op. aut.), da proverimo u kakvom su stanju igrači. Na osnovu tih rezultata biće dodatno ukomponovan već postojeći plan rada. Ne možemo u ovom trenutku da znamo više, jer se ne zna da li se nastavlja takmičenje, a ako se nastavlja - kad. U skladu s tim ćemo odrediti dalje korake. Bitno je da smo na terenu“.

Poštujući mere zaštite, crno-beli su distancirani jedni od drugih, pa nema presvlačenja u istom prostoru.
„Naša prednost je da Sportski centar 'Zemunelo' omogućava da nam igrači budu u pet svlačionica. Tokom prvih pet-šest dana, nećemo organizovati sastanke i ručkove, jer smo takve instrukcije dobili, Trudićemo se da ih ispoštujemo koliko možemo. Svi smo bili disciplinovani prethodnih mesec i po dana, nema razloga da u predstojećem periodu ne budemo još više. Inače, prvih pet-šest dana neće biti zahtevni kad je rad u pitanju, već će se igrači polako navikavati na režim treninga“.

Kao što je najvljeno, rad je organizovan po grupama, tako što su na jednom terenu maksimalno devetorica igrača i jedan trener.
Na raspolaganju nam je šest terena, koji nam omogućavaju da odvojimo grupe kako bismo zadovoljili i taj uslov. Treninzi su koncipirani tako da se radi samo istrčavanje i plasiranje lopte. Nema kontakta ili bilo kakve igre. I taj zahtev ćemo ispuniti kako je traženo. Neće biti problema. Momci su uvek bili disciplinovani, biće i kad je poseban režim u pitanju. Na kraj krajeva, nije neophodno da sad ulazimo u igru, jer ne znamo u kom su realnom stanju posle mesec i po dana pauze“, dodao je Savo Milošević.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×