{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Posao je gotov: Potpisuje Leandre Tavamba

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Oduševio čelnike iako nije efikasan kao prošle sezone
Posao je gotov: Potpisuje Leandre Tavamba

Gdegod je bio davao je golove. Po svemu sudeći nastaviće i u prvenstvu Saudijske Arabije. Leandre Tavamba je dogovorio produžetak saradnje sa Al Tavonom i narednih dana trebalo bi i zvanično da potpiše novi ugovor sa klubom koji ga je leta 2018. angažovao iz Partizana.

Snažni Kamerunac je ušao u period kad, mimo volje čelnika, može da iskoristi pravo i pređe u drugu sredu, pošto papiri presataju da mu važe na leto. Na taj način, shodno propisima FIFA, ostao bi Al Tavon bez novca uloženog u njegov angažman i praktično bi bio na ekonomskom giubitku, ali...

Mediji u Saudijskoj Arabiji uveravaju da je 30-godišnji centarfor posle razgovora sa predsednikom kluba, Muhamadom Al Kasijem, pristao da mu se aktivira opcija iz postojećeg ugovora po kojoj se saradnja produžava za još 12 meseci, do kraja takmičarske 2020/21.

Al Tavon je želeo po svaku cenu da zadrži Tavambu, iako ove sezone nije efikasan kao u premijernoj po dolasku iz Beograda. Dao je samo četiri gola, nije podelio nijednu asistenciju, međutim, njegov učinak često nije vildljiv u statističkim kategorijama, što i Arapi znaju da cene. Čim su čuli da džin iz Janude ima pozive drugih klubova sa Bliskog istoka, reagovali su ekspresno i ponudili nastavak saradnje. A Tavamba prihvatio.

Pod kojim uslovima, još se ne zna, osim što su svi uvereni da će posao biti ozvaničen čim prođe pandemija virusa COVID-19, koja je zaustavila tamošnju Pro ligu, osam kola pre kraja.

Podsetimo, Leandre Tavamba je u avgustu 2018. prešao u Al Tavon za 1.400.000 evra, dosad je postgao 31 gol i upisao šest asistencija, a bio je i ključni čovek ekipe u pohodu na senzacionalno osvajanje Kupa kralja 2019, sa šest pogodaka na isto toliko mečeva.

(FOTO: © Star sport)

Najnovije vesti


×