{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Poruka navijača Atalante: Ovde više nema mesta za fudbal

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
„Učešće Atalante u nastavku sezone bi značilo nepoštovanje onih koji su dali život za Bergamo“, poručuju pristalice kluba
Poruka navijača Atalante: Ovde više nema mesta za fudbal

Najvatrenije pristalice Atalante uputile su otvoreno pismo predsedniku kluba Antoniju Pekrasiju u kojem se traži da klub odustane od svih takmičenja ove sezone, zbog, kako kažu istorijskog masakra u gradu koji zaslužuje jedinstvenu i istorijsku odluku.

Bergamo je doživeo ogromnu tragediju zbog korona virusa, pa fudbal i sport jednostavno ne mogu da budu u prvom planu, čak ni kada ova pošast prođe.
Bergamo i ljudi iz ovog grada straju pred naš klub. U tako tragičnom trenutku za grad, koji je najviše pogodio korona virus, nema mesta za fudbal. Mislimo da je za Atalantu ovo prvenstvo završeno. To možda nije izvodljivo, ali mislimo da naša Atalanta treba da bude primer svima u ovom ratu, bez obrzira na to šta će fudbalski lideri odlučiti. Zamislite samo koliko je navijača Atalante odneo ovaj prokleti virus. Učešće Atalante bi značilo nepoštovanje onih koji su dali život za Bergamo. Za povratak Atalante ima vremena i jednog dana ćemo osvoijiti skudeto, ali sada više ne postoji smisao“, stoji u poruci koji je potpisao jedan od vođa najvatrenijih pristalica.

Bergamo je žarište epidemije u čitavoj Lombardiji, koja je pretrpela najveće gubitke od početka pandemije. Priču o tome kako je utakmica Atalanta - Valensija u Milanu bila kobna za čitavu regiju i Italiju mogli ste da pročitate na portalu MOZZART Sport.

 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×