{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Istina, slobodan je igrač, a to danas mnogo znači
Pola Evrope se otima za Van La Paru
Van La Para protiv Mačve

Navijači Crvene zvezde neće pustiti suzu za njim i ne samo zbog toga što je Radživ van La Para govorio i o “lošem iskustvu” u Beogradu zbog kojeg mu je uostalom uzvratio Milan Rodić procenom da posle odlaska sa Topčiderskog brda sigurno neće naći veći klub od doskorašnjeg. Na stranu sad te nesuglasice, mada bismo mogli i o Van La Parinom ponašanju na treninzima zbog kojeg ga je Dejan Stanković u januaru izbacio iz prvog tima, holandsko krilo prosto nije ostavilo posebno impresivan utisak u Zvezdi, ali je na Topčiderskom brdu stekao važnu stavku u biografiji: iskustvo u Ligi šampiona koje bi trebalo da mu značajno olakša potragu za novim poslodavcem. Štaviše, kako piše holandski Voetbal International, a reč je o prilično pouzdanom izvoru informacija, momak koji će u junu proslaviti 29. rođendan može da bira u koju će zemlju, jer je zatrpan ponudama sa svih strana Evrope.

Naravno, ne gledaju ga oni najveći, jer oni imaju ljude po svim ćoškovima i vrlo dobro znaju da je Van La Para objektivno podbacio u Beogradu i nije opravdao investiciju od 1.200.000 evra. Ali u CV-u Holanđanina stoji da je igrao dosta dobro u Herenvenu, da je potom u Engleskoj branio boje Vulverhemptona, Brajtona i Midlzbroa u Čempionšipu, te Hadersfilda i u Premijer ligi, da je dalje sa Zvezdom igrao Ligu šampiona i što je sada možda i najbitnije – da je slobodan igrač, a jasno je da će čisti papiri u vremenu posle pandemije korona virusa biti nešto što će se i te kako ceniti, pa je i to prednost Van La Pare.

A gde bi mogao? Voetbal International pominje samo jedno konkretno ime i tvrdi da PAOK želi da ga dovede u Solun, ali i da ima indidicija da bi ga rado videli i neki klubovi iz Turske, pa čak i Engleske, mada se ne pominje da li je u pitanju Čempionšip ili Premijer liga što je ipak manje verovatno. Dodaje se da Van La Para nije ni protiv povratka u Erediviziju i da je poznato da je navijač Fajenorda.

On se Zvezdi nije isplatio. Zvezda njemu očigledno hoće. Ispada da i nije baš bilo toliko "loše iskustvo", zar ne?

 

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×