{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pokušaj puča u Barseloni! Bartomeu smenio pola Upravnog odbora, raste pritisak na predsednika

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Pandemija korona virusa nije jedini problem za prvog čoveka Blaugrane
Pokušaj puča u Barseloni! Bartomeu smenio pola Upravnog odbora, raste pritisak na predsednika

Igrači predvođeni Lionelom Mesijem već su počeli da se bune protiv diktature Đozepa Marije Bartomeua, a sudeći prema poslednjim informacijama iz Španije fotelja prvog čoveka Barselone nikad se nije više klimala. Pandemiju korona virusa i sve probleme koji idu uz nju Bartomeu je iskoristio da se obračuna sa sve glasnijom opozicijom na stadionu Kamp Nou, pa danas Pirineji bruje o njegovoj odluci da smeni čak četvoricu vrlo bitnih ljudi iz najužeg rukovodstva.

Prvi su stradali uticajni potpredsednici Emili Ruso i Enrike Tombas, koje je Bartomeu u telefonskom razgovoru obavestio da imaju dva sata da odluče da li će sami podneti ostavku ili će sačekati da ih on smeni. Tombas je navodno pobesneo, ali nije želeo da se oglašava u javnosti, dok je Ruso otvoreno rekao da ovakav čin vidi kao “izdaju” i da smatra da ono što je ostalo od uprave “nema kredibilitet da dalje vodi klub”.

Otkrio je takođe i da mu je Bartomeu zahtev obrazložio na osnovu dva detalja. Prvi je navodno taj što je Ruso novinarima otkrivao detalje tokom afere “Barsagejt” – ispostavilo se da je Bartomeu plaćao internet botove da ga brane po društvenim mrežama čak i ako je to značilo napadanje Mesija, Ćavija, Karlesa Pujola, Đerara Pikea, političara i protivkandidata na predstojećim izborima u klubu – što je potpredsednik kategorički demantovao. Takođe, Rusou je zamereno i što je u javnosti dovodio u pitanje neke odluke predsednika, između ostalog, rekao je da je finansijska situacija u klubu “kompleksna” što je prilično oštra konstatacija za nekog ko je u to vreme još bio član rukovodstva.

Katalonski mediji spekulišu da su sledeći na listi na odstrel i direktori Silvio Elijas i Đozep Pont, koji su već bivši samo se čeka da im neko javi.

Bartomeu naime smatra da su ga sva četvorica minirala iza njegovih leđa i da su želeli da oslabe njegov ugled u javnosti. Insistira na potpunoj lojalnosti u poslednjoj godini u predsedničkoj fotelji, jer su izbori na Kamp Nou stadionu zakazani za 2021. Sam Bartomeu nema mogućnost da se opet kandiduje, ali se očekuje da nominuje nekog poslušnika.

Međutim, igrači su mu već manje-više otvoreno okrenuli leđa – setimo se da su i Mesi i Pike javno kritikovao medijske napise o tome da igrači odbijaju smanjenje plate i usput sugerisali da znaju da te informacije potiču iz kluba – a sad je Bartomeu polako počeo sebi da stvara i organizovaniju opoziciju. Ruso se već izdvojio kao njen neformalni lider...

Posle ovakvih odluka Bartomeua očekuje se da još bar dva do tri direktora svojevoljno napuste klub.

Kampanja u jeku pandemije.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×