{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Ne osećam se sjajno, osećam se OK”, kaže trener Totenhema
Poketino: Slobodan dan za igrače zato što su dali pet
Maurisio Poketino

Pribojavali su se toga navijači Crvene zvezde, da će Totenhem negde morati da proradi… I obistinilo se: proradio je baš protiv srpskog šampiona. Ali Maurisio Poketino ne pada u euforiju, već podseća da je ovo samo jedna utakmica, a da ona sama po sebi ništa ne rešava.
Ne osećam se sjajno. Osećam se OK. Ovo je samo jedna utakmica, ali naravno da nam je bila potrebna kako bismo izgradili samopouzdanje. Morali smo da počnemo odnekle. Tako da je ovo sjajno za naše samopouzdanje, pa su igrači sutra dobili Slobodan dan, jer smo dali pet golova”, rekao je argentinski stručnjak za BT Sport posle pobede od 5:0.

Nada se dakle da je ovo samo početak Totenhemovog uspona. I da će utihnuti priče da je rezultatska kriza Pevaca bila posledica nemira u svlačionici, odnosno želje nekolicine igrača da napuste klub.
U fudbalu često tražimo razloge tamo gde ih nema. Problem je bio na terenu i to je sve. Normalno je da na terenu imate problem. I onda tražite način da zapalite iskru u timu. Ali ne možeš u fudbalu sve da objasniš. To su previše kompleksne situacije da bi ih objasnio. Najvažnije je da budemo zajedno, da budemo mirni i da budemo svesni da ovo može da se desi svakom timu.Ako ne pobediš, razlog je taj što nisi bio dobar na terenu. Nije to zbog nečeg što se dešava van terena”.

Ali kad baš mora da analizira…
Moja teorija je da smo kasno počeli pripreme. Iskoristili smo predsezonu ne samo da postavimo principe igre i da izgradimo fizičku osnovu, već i da izgradimo dinamiku ekipe i mislim da je to uticalo, jer smo počeli tako kasno (zbog učešća u finalu Lige šampiona prošle sezone, prim.aut). Nije lako tokom takmičenja namestiti dinamiku na potreban nivo, jer te takmičenje ne čeka”, završio je Poketino.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×