{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bivši menadžer Totenhema blizu klupe Njukasla
Poketino prvi na nišanu najbogatije porodice sveta
©AFP

Posao još nije gotov, a već se radi u pozadini. Kako tvrdi Skaj, nova vlasnička garnitura Njukasla, naravno ukoliko finansijerima iz kraljevske porodice Saudijske Arabije Premijerliga dozvoli preuzimanje teško 300 miliona funti, već je počela da sklapa pobednički mozaik.

I ako se po lastama pozna proleće, onda će se trošiti naširoko. Naime, prva meta porodice Al Saud, kažu najimučnije na svetu sa procenjenim bogatstvom od 1,4 biliona dolara (1.400.000.000.000 $), ali pre svega predvodnika i još nekrunisanog kralja,  Mohameda bin Salmana je Maurisio Poketino.

Argentinski stručnjak je još na plati od 8,5 miliona funti koju prima, zajedno sa celim stručnim štabom, od Totenhema. Nakon prošlogodišnjeg rastanka posle pola decenijere bez trofeja, ali sa vidnim napretkom kluba, mladi trener je uglavnom izbegavao javnost, ali i bilo kakve priče o poslu.

Međutim, sada je stvar daleko ozbiljnija, projekat izazovan i obećavajući, a plata – 19 miliona funti godišnje. Kada se od toga odbije porez ostaje mu oko 10 miliona što bi ga svrstalo među naplaćenije na svetu. Njegov naslednik na klupi Pevaca, Žoze Murinjo imao bruto 15, miliona, a najveći ugovor je između Pepa Gvardiole i Mančester Sitija težak čak 20 miliona.

Ukoliko im propadne ovaj dogovor budući vlasnici Svraka su već, za svaki slučaj stupili u kontakt sa Rafom Benitezom, nekadašnjim trenerom Njukasla koji je voljan da se vrati na Sent Džejm park iz Kine. Španac, pak na klupi Dilan Jifanga godišnje uzima čak 12 miliona funti, pa je pitanje za koliko je spreman da ode.

Najnovije vesti


×