{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Poketino drži ključeve Barsinih pojačanja

/ Izvor: mozzartsport.com
Mnogo je veza i vezica...
Poketino drži ključeve Barsinih pojačanja

Barselona traži način da uravnoteži budžet kako bi uopšte mogla da razmišljao pojačanjima na leto i zimu. Odavno je poznato da su prioritetne mete katalonskog velikana Nejmar i Lautaro Martinez, isto kao što je evidentno da će s razmenom igrača teško uspeti da ubede Inter Pari sen Žermen da popuste. Pogotovo Parižane...

Nije tajna da je Barsin kamen spoticanja Filipe Kutinjo. U svakom pogledu. Bajern ne želi da ga otkupi za 120.000.000, što je opcija reagulisana ugovorom o pozajmici, a Barsa ne bio da ga pusti ispod 90.000.000. Samom činjenicom da su plate igračima tokom korona-krize smanjili za 70 odsto na Nou Kampu stavili su do zanja da klub nije u sjajnoj finansijskoj situaciji, da ga je pandemija dobrano poljuljala, tako da je odlazak Kutinja uslov svih uslova za bilo kakva pojačanja. 

Kike Setjen rad je da pruži još novu šansu kreativnom vezisti, svesni su toga i čelnici kluba, međutim opcija prodaje i dalje stoji i poželjnija je opcija. Prvo, kako bi se kasa popunila; drugo, kako bi se budžet za plate rasteretio.

Čak i u slučaju odlaska Filipea Kutinja kupovina Nejmara i Lautara Martineza (pa čak ni samo ovog prvog) ne postaje realnost - tako nam barem zdrava logika govori - ali bez obzira na to katalonski mediji spekulišu na tu temu. Danas su posebno inspirisani, pa konstatuju kako ključeve sudbine sve trojica igrača drži jedan čovek - Maurisio Poketino

Nedeljama se već najavljuje njegovo preuzimanje Njukasla, ranije danas pisali smo koliko bi taj luksuz koštao Svrake ukoliko požele da Argentinca potpišu još ovog meseca, a ukoliko bi se to zaista dogodilo, mnogi stručnjaci nemaju dilemu da bi doskorašnji menadžer Totenhema novi i moćni Njukasl gradio upravo oko Filipea Kutinja. Nije potrebno dalje detaljisati... Osim jedne napomene: sve ovo dolazi u obzir samo pod uslovom da se kupovina Njuke od strane saudijskog princa bin Salema konačno verifiuje.

Mnogima nije poznata uska veza između Poketina i Kutinja. Pre desetak godina, tada mladi i perspektivni stručnjak doveo je Brazilca na pozajmicu u Espanjol i praktično mu oživeo karijeru posle fijaska u Interu. Kutinjo je igrao sjajno i Poketino je želeo da ga zadrži još godinu dana, međutim javio se Liverpul i otkupio ga od Nerazura. Još od tada njih dvojica su u odličnim odnosima i Filipe Kutinjo važi za jednog od omiljenih Poketinovih fudbalera.

Imajući u vidu da je Brazilac više puta ponovio kako bi voleo da se vratio u Premijer ligu, deluje kao realna opcija da ponovo sarađuje sa Maurisiom Poketinom.

Niko ne bi bio srećniji od ljudi u Barseloni...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×