{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
A u celoj priči je bitno ime Kristijana Eriksena
Poketino bi Sebaljosa

Maurisio Poketino želi Danija Sebaljosa, piše madridski As.

As ističe da Argentinac želi ovog igrača u svojim redovima za sledeću sezonu. Prošlog leta nije doveo nijednog igrača, ali ovog leta Sparsi planiraju pojačanja i ovaj igrač je jedna od glavnih meta. 

Zbog njegovih sposobnisti Totenhem ga vidi kao zamenu za Kristijana Eriksena čiji ugovor ističe 2020. godine i Danac u ovom momentu nema nameru da produži ugovor.

Sebaljos je odlučio da ode iz tima posle povratka Zinedina Zidana. Francuz ne računa na njega, a igrač veruje da ne može sebi da priušti treću godinu sa malom minutažom. Operacija neće biti laka uprkos tome. Madrid ne želi da ga se odrekne kompletno, više je za pozajmicu. Sebaljos želi projekat u kom će se osećati bitnijim, a Totenhem bi mogao da bude to mesto jer ga Poketino već dugo prati i mogao bi Sebaljos da dobije jednu od ključnih uloga u engleskom timu.

Do sada Dani nije imao lidersku ulogu u Madridu otkako je stigao iz Betisa 2017. godine. Zidan mu nikako nije pokazao poverenje. Lopetegi jeste, ali sada sa povratkom Francuza, Sebaljosu je bitni da igra kako bi bio na pravom nivou za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Naravno, Eriksen bi mogao da bude vrlo bitan deo cele operacije. To je igrač koji se sviđa ljudima u Realu i Sebaljos bi mogao da bude njegova zamena u Totenhemu.

Vrlo važan datum u slučaju Sebaljosa je 16. jun kada počinje Evropsko prvenstvo za mlade gde će Sebaljos igrati za Španiju. Ima nekoliko ponuda na stolu. Ako se njegova situacija ne reši pre toga, moraće Totenhem da čeka kraj prvenstva. A sam igrač ne želi da bude ometan na tom takmičenju.

Moguća je i zamena Sebaljos za Eriksena uz doplatu. Videćemo da li će se Real i Totenhem dogovoriti i kako će taj dogovor izgledati.

Foto: Reuters

×