{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Podrška Jovančiću: Mnogo je bitan za Zvezdu, na svakoj utakmici pretrči 12 kilometara

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 25
Dilema Mirko Ivanić, Gavrić i Nikolić definitivno ostavili najjači utisak
no_image.png
Dušan Jovančić

Moralo je bolje protiv Vardara i Celja, ali partija u sudaru sa Ludogorecom greje optimizaam stručnog štaba i rukovodstva Crvene zvezde.
Svaki trener ima svoje zahteve, želje i ideje. Malo je 20 dana za novi sistem. Igrači su dobili mnogo informacija u prethodnom periodu. Prvo poluvreme protiv Ludogoreca je pokazatelj kako treba da igramo”, sumira utiske sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela o svemu urađenom na pripremama u Beleku.

Rano je još za podvlačenje crte, ali neki se zaključci mogu naslutiti. Recimo, pojedini igrači su nagovestili da bi mogli da se vrate u formu i imaju značajniju ulogu. Srđan Babić je jako blizu startne postave, a Mrkela je pohvalio i Dušana Jovančića koji je oduševio u prvoj sezoni u Ljutice Bogdana, ali je jesenas imao i uspona i padova. Nije Jovančić sporan naravno, ali posle onakve debitantske sezone očekivao se još jedan iskorak …
Jovančić je mnogo bitan igrač za Zvezdu. Na svakoj utamici pretrči oko 12 kilometara. Nadam se da će se vratiti u staru formu”.

Slična je situacija i sa Mirkom Ivanićem, još jednim plemenitim igračem koji zna lopte, ali koji to jesenas nije standardno prikazivao. Istina, jesenas se za minutažu rvao sa Markom Marinom, sad bi možda mogao da dobije veći prostor, mada neće ga po automatizmu naslediti.
U BATE Borisovu je Ivanić imao važnu ulogu. U Crvenoj zvezdi se to nije desilo. On na momente nagovesti da je veliki majstor i na treninzima i na utakmica. Zašto ne igra u kontinuitetu to je za ozbiljnu analizu. Postoji psihološki efekat. Znate i sami koliko je Zvezda teška”, odgovara Mrkela.

Ne odustaje ni od koga. Ali je, kao i svi u Beleku, pre svega impresioniran partijama mladih igrača, Željka Gavrića i Veljka Nikolića.
Ostavili su izvanredan utisak. Mnogo su napredovali u prethodnih šest meseci, slažem se sa Terzićevim rečima da su u ovom trenutku naši najbolji igrači”, kaže Mrkela.

(FOTO: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić)

Najnovije vesti


×