{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Početak kraja vladavine Bartomeua, najbliži saradnici otišli zbog Barsagejta i Mesija

/ Izvor: mozzartsport.com
Šestoro članova Upravnog odbora Barselone podnelo ostavke
Početak kraja vladavine Bartomeua, najbliži saradnici otišli zbog Barsagejta i Mesija

Izborna kampanja na stadionu Kamp Nou jeku pandemije korona virusa. Dan nakon što je predsednik Đozep Marija Bartomeu telefonom pozvao dvojicu potpredsednika da im naredni da podnesu ostavke jer ih smatra nelojalnim umesto te dvojice čak šestoro članova Upravnog odbora podneli su ostavke istakavši pritom da je sa prvim čovekom  postalo nemoguće raditi.

Pre svega zbog njegovih postupaka u aferi “Barsagejt” o kojoj ste naširoko mogli da čitate na stranicama portala MOZZART Sport. Podsetimo, tada se ispostavilo da je Bartomeu plaćao agenciju koja je dalje angažovala internet botove da po društvenim mrežama vojnički brane upravu kluba makar to značilo i omalovažavanje opozicije, političara (?!), pa čak i samih fudbalera, bivših i sadašnjih, svakako omiljenih. Na udaru dežurnih internet hejtera tako su bili i Ćavi i Đerar Pike i Karles Pujol i Lionel Mesi, pa i njegova supruta Antonela Rokuco.

Naravno, Bartomeu je sve kategorički demantovao, ali mu dokazi nisu išli na ruku, pa su i najbliži saradnici bili oprezni u odbrani lika i dela Barsinog predsednika. On je na kraju zatražio da Emili Ruso i Enrike Tombas, vrlo uticajni ljudi na stadiou Kamp Nou, podnesu ostavke jer su navodno medijima dostavili kompromitujuće informacije i pride kritikovali i neke druge, pre svega finansijske poteze rukovodstva.

Na kraju su Ruso i Tomas i otišli, ali sa njima i Silvio Elijas i Đozep Pont, ni oko njih dvojice se Bartomeu neće nasekirati, te Marija Tešedor i Đordi Kalsamilja. Spekuliše se da bi ovo mogao da bude samo početk egzodusa predsednikovih najbližih saradnika.

U pismu kojem su pomenuti obavestili sociose da ide navodi se njihov stav da više ne mogu da funkcionišu sa Bartomeuom. Pre svega zbog “Barsagejta”, ali i zbog ponašanja uprave prilikom pregovorima sa ekipom oko smanjenja plata. Još na samom početku pregovora, to je postalo prilično jasno, Bartomeu je svojim medijima pustio vest da igrači odbijaju da se u doba krize odreknu basnoslovnih zarada. Ispostavilo se na kraju da je to bio još jedan njegov spin, fudbaleri su od starta bili spremni za saradnju, štaviše, retki su primeri klubova u kojima su igrači pristali da tokom trajanja pandemije primaju svega 30 odsto plate – ostalo će im biti naknadno isplaćeno, kad se sve smiri – a pride su samoinicijativno donirali još dva procenta kako bi ostali zaposleni dobijali punu zaradu.

Svlačionica predvođena Mesijem posle toga je otvoreno isticala da je svesna da se tekstovi o određenim, upravi prijateljskim novinama tekstovi plasiraju baš iz kabineta predsednika.

Šestoro sada već bivših rukovodioca takođe su u pismu zatražili što skorije održavanje izbora, inače zakazanih za 2021. Podseimo, Bartomeu je predsedničku funkciju nije ni dobio na izborima, no je kao potpredsednik automatski nasledio Sandra Rosela kad je ovaj 2014. morao pred sud zbog finansijskih mahinacija prilikom Nejmarovog tranfera. Potom je 2015. Bartomeu i na izborima izglasan za predsednika pošto je dobio više glasova od Đoana Laporte koji ga je još 2003. i uveo u klub.

Čini se ipak da je Bartomeu u međuvremenu sebi stvorio previše neprijatelja da bi u predsedničkoj fotelji ostao i posle 2021.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×