{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ovo je tek početak
Počela čistka na Enfildu: Odoše Staridž i Moreno

Vreme ljubavi i slavlja je prošlost, došlo je vreme da se radi. A, u Liverpulu se posle osvajanja Lige šampiona radi punom parom. Samo tri dana pošto je pokorena Evropa, Redsi su se oprostili od dvojice fudbalera – Danijela Staridža i Alberta Morena.

Dvojica sada već bivših fudbalera novog evropskog prvaka napustili su Enfild pošto su im istekli ugovori, a Jirgen Klop im se na svemu zahvalio biranim rečima.
“Najvažnije reči koje imam za ovu dvojicu neverovatnih fudbalera je: 'Hvala vam'. Kada sam došao u klub oni su već bili tu i tokom saradnje pomogli su nam da napredujemo kao tim, baš kao i svi ostali. Bez njih ovaj klub i sastav ne bi bili tu gde jesu sada“, istakao je Klop.

Prvo je uputio nekoliko reči o španskom beku, koji Enfild napušta ne baš tako zadovoljan ulogom koju je imao i minutažom...
“Alberto je osoba čiji se karakter reflektuje kroz stil igre. Pun života, energije, uvek pozitivne. Neverovatan lik koji je uvek spreman da pruži sve od sebe za ovaj tim. Znam da njegovi minuti na terenu tokom kraja prošle i ove sezone nisu bili onoliki koliko je on to želeo i zaslužio, ali njegov doprinos je ogroman. Uvek je trenirao jako i bio na vrhuncu snage. Alberto je svetska klasa i siguran sam da će se vratiti u špansku reprezentaciju uskoro“.

A onda malo i o Staridžu, kome su povrede umalo potpuno upropastile karijeru.
“Danijel je zaslužio da bude nazvan Liverpulovom legendom modernog doba, bar je to moje mišljenje. Došao je u klub kada smo pokušali da napravimo rebilding i postavimo tim na stabilne noge. Neke od golova koje je postigao bili su jako važni. Jedan je od najboljih golgetera koje sam video u životu. Golove postiže na način na koji običan čovek to ne može ni da zamisli“.

Staridž je na Enfild stigao u januaru 2013. godine. Odigrao je 160 utakmica za Liverpul i postigao 67 golova. Moreno je došao uiz Sevilje u avgustu 2014. i dres Redsa nosio je 141 put, uz tri pogotka. Engleski reprezentativac se prošle zime dovodio u vezu s nekim MLS klubovima i Betisom, dok je Moreno bio na meti Barselone. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×