{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pobuna u Bešiktašu: Uprava traži smanjenje, Ljajić i Elneni hoće zaostale plate

Komentari: 3
Srpski reprezentativac među najplaćenijim igračima Orlova sa godišnjom zaradom od 2.200.000 evra
Pobuna u Bešiktašu: Uprava traži smanjenje, Ljajić i Elneni hoće zaostale plate

Kriza je zakucala i na vrata Bešiktaša. I to sa obe ruke. Pandemija virusa korona preti da ostavi pustoš u kasi jednog od najvećih klubova iz Istanbula, a uprava Orlova posegla je za oprobanom metodom.

Upravni odbor kluba, na čelu sa predsednikom Ahmetom Nurom Čebijem odlučio je da počne pregovore sa igračima oko smanjenja plata. Bešiktaš je ovaj potez opravdao činjenicom da bi klub mogao da se nađe u ozbiljnim finansijskim problemima, pošto neće uspeti da naplati televizijska prava.

Bešiktaš na plate igračkog kadra i stručnog štaba troši 32 miliona evra godišnje, što je ogromna cifra uzimajući u obzir posledice virusa korona. Međutim, pregovori sa igračima pojedinim igračima Bešiktaša neće biti laki.

Mediji sa Bosfora, tačnije Fanatik, preneli su vest da na redukovanu zaradu ne žele da pristanu reprezentativac Srbije Adem Ljajić i egipatski vezista Mohamed Elneni, koga je beogradska publika mogla da upozna u dresu Arsenala.

Situacija u Bešiktašu je bila daleko od idealne i pre pandemije virusa korona. Poslednji put igrači turskog velikana dobili su mesečni dohodak u decembru, što praktično znači da im klub duguje već tri plate. Upravo su dugovanja glavni kamen spoticanja kada je reč o Ljajićevim uslovima. Srpski vezista, baš kao i Elneni, traži da klub izmiri sve dospele obaveze prema sportskom sektoru, pre nego što počnu ozbiljni pregovori oko smanjenja zarada.

Inače, prvi na udaru bi trebalo da budu igrači sa najvišim platama. A tu su Ljajić i Elneni u vrhu. Bivši član Fjorentine u Instanbulu godišnje zarađuje 2.200.000 evra neto, za 800.000 manje od najplaćenijeg igrača Bešiktaša, hrvatskog štopera Domogoja Vide. U kategoriji iznad dva miliona evra je i holandsko krilo Džeremi Lens, kao i Buruk.

Egipćanin Elneni prihoduje 1,7 miliona evra.

Najnovije vesti


×