{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pobesneli Maks: Zašto se igralo tri minuta u nadoknadi? Pojedinci moraju na kurs iz psihologije, Bufon bi odbranio penal Ronaldu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Alegri brani Điđija i kaže da je Majkl Oliver sjajno sudio 90 minuta, ne i posle toga
Pobesneli Maks: Zašto se igralo tri minuta u nadoknadi? Pojedinci moraju na kurs iz psihologije, Bufon bi odbranio penal Ronaldu

Majkl Oliver je persona non grata u Torinu. Štaviše, u celoj Italiji, pošto su se fudbalski poslenici na Apeninima udružili protiv engleskog sudije smatrajući ga odgovornim za eliminaciju Juventusa iz Lige šampiona.

S tim da mu ne zameraju samo na jedanaestercu posle starta Mehdija Benatije nad Lukasom Vaskezom, već na činjenici da se igralo duže nego što je trebalo. Bar tako tvrdi Masimilijano Alegri, podsećajući da nije bilo potrebe da Oliver produži meč za tri minuta. Samim tim ne bi bilo ni dešavanja u kaznenom prostoru gostiju i posledično tome gola Kristijana Ronalda za 1:3.
Sudija je sudio odlično 90 minuta. Stvarno vam kažem. Odjednom je malo pogubio konce na kraju. To vam je kao kad igrate Monopol i izvučete karticu koja u potpunosti okrene partiju. Dešava se“, počeo je oprezno Alegri.

No, smeta mu nešto drugo, pa nastzavlja povišenim tinom.
„Samo ću da kažem da je grešku napravio u određivanju vremena preko 90. minuta. Pokazao je tri minuta nadoknade, a samo jedna izmena napravaljena je tokom drugog poluvremena (Kovačić umesto Modrića), a ne sećam se da su lekarske ekipe intervenisale, tako da nije bilo potrebe za tolikom nadoknadom“.

A u 90+3. već čuveni start Benatije nad Vaskezom, pa protest juventina predvođenih Đanluiđijem Bufonom, isključenje jednog od najboljih golmana sveta. Potom i nimalo prijatne reči upućene na adresu Majkla Olivera.

 

Alegri ga razume. Zato je pobesneo na pojedine komentare.
„Lako je nekome suditi iz topline doma, zavaljen u fotelju. Bufon je 20 godina primer kako se sportista ponaša na i van terena. Odjednom, u teškoj i pre svega komplikovanoj situaciji, jer smo bili na pola minuta od produžetka (mada ne kažem da bismo se sigurno plasirali u polufinale nego smo imali šansu da igramo dodatnih 30 minuta), sudija je doneo onakvu odluku. Ne znam da li je Oliver postupio ispravno ili ne. Ne zanima me, ali me zanima zašto je Bufon isključen i sprečan da odbrani penal Kristijanu Ronaldu. Điđijeva reakcija može da se razume“.

To nije stvar sportskog, već ljudskog ponašanja. Skopčanog sa emocijama.
„Kad sedite kući, ne osećate tenziju, nemate predstavu kroz kakvu psihološku situaciju je Bufon prošao u tim trenucima. Stvarno nije fer. Evo, izazivam svakog na svetu da ne reaguje na onakav način kad bi se našao u istoj situaciji. Kad se sve smiri, onda možete i morate da pričate hladne glave, ali kad ste usred dešavanja, da vidim tog ko će ostati smiren, ne ispoljiti svoj temperament. Onima koji ne mogu da shvate stzanje vesti Điđija Bufona u završnici meča u Madridu potreban je kurs iz psihologije. Ne znam kako drugačije da im pomognem“.

Život u Vinovu, ipak, ide dalje. Sutra na Alijanc stadion dolazi Sampdorija. Pobeda je imperativ za lidera Serije A koji ima četiri boda više od Napolija.
Posle tri dana u kome su svi, ali baš svi, pričali o dešavanjima iz Madrida, moramo da ih potisnemo u drugi plan i foskusiramo se na duel sa Sampdirijom. Ne možemo ništa da promenimo povodom eliminacije iz Lige šampiona, iajko su i igrači i navijači zaslužili dodatnih 30 minuta. Napoli nam diše za vratom, moramo da pronađemo energiju i da pobedimo utakmicu, jer nam je cilj da uradimo ono što niko nikad nije: da osvojimo sedam uzastopnih Skudeta. Ne smemo da dozvolimo da nam šansa sklizne iz ruku“, dodao je Maks Alegri.

FOTO: Action images

Najnovije vesti


×