{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pobeda! Zoran Tošić odigrao prvu utakmicu u Kini

/ Izvor: mozzartsport.com
Tako kaže njegov prijatelj iz Moskve
no_image.png

Svet je u panici, ljudi su uplašeni, život u velikom broju država stoji, ali se u Kini – miče. Da se polako vraća u normalu svedoči informacija da se i fudbal u najmnogoljudnijoj zemlji planete ponovo igra.

Zasad, doduše, nezvanično, ali prijateljske utakmice su na programu, što bi trebalo da znači kako je virus COVID-19 savladan u njegovom žarištu. Tamo odakle je potekao, maltene ga više nema, narod je uveliko na ulicama, restoranima, parkovima, a uskoro će biti i na stadionima, pošto sve sugeriše da bi u drugoj polovini aprila trebalo da počne tamošnja Superliga.

Klubovi hvataju zalet, treniraju, igraju kontrolne mečeve. Među njima i srpski internacionalac Zoran Tošić, Doskorašnji krilni vezista Partizana sa svojim novim timom, Tajži Juandom jedva čeka početak prvenstva.
Baš sam se čuo sa Zoranom Tošićem, koji je nedavno prešao u jedan kineski klub. Rekao mi je da epidemija tamo pala na nultu tačku. Njegov novi tim uveliko trenira i sprema se za nastavak sezone. Pre neki dan je igrao i prijateljsku utakmicu“, dobre vesti saopštio je Elvir Rahimić, nekadašnji Bambijev saigrač iz moskovskog CSKA.

Bosanski fudbaler je po okončanju karijere ostao među Armejcima. Prebačen je u njihovu školu fudbala i trenira talente uzrasta do 18 godina. Sa Tošićem održava prijateljstvo. U ovim vremenima samo telefonskim putem, ali je dobio ohrabrujuće vesti iz Kine.
Kazali su Bambiju da bi šampionat trebalo da počne 18. aprila, iako se u poslednje vreme pominje da bi start mogao da se odloži za još koji dan. Svakako će se uskoro fudbal opet igra, početak sezone u Kini je odmah iza ćoška“.

U Rusiji se utakmice neće igrati tako brzo, ali signal iz Azije sugeriše da se stvari vraćaj pod kontrolu.
Naš tim sledi uputstva kluba i biće u karantinu sve do 1. maja. Jedva čekamo sledeće instrukcije uprave. Teško je bez fudbala, posebno nama koji smo ceo život u njemu. Nema nam druge nego da čekamo da sve ovo prođe. Koliko god je vremena potrebno. Jednog dana će ova nametnuta pauza biti gotova i vratićemo se našim uobičajenim obavezama“, dodao je Elvir Rahimić.

(FOTO: Star sprot)

 

 

 

Najnovije vesti


×