{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Rekao sam Pavkovu da pojača ishranu, i da je ponovo opali sa 30 metara”, poručje za MOZZART Sport jedan od diskretnih heroja trijumfa nad Liverpulom Slavoljub Srnić
Plašite ih kao ja Arnolda, namigujte im kao ja Maneu

Od Krasnodara u Rusiji, do Kelna u Beogradu, pa sve do epskog trijumfa nad Liverpulom. Uvek je Slavoljub Srnić imao zvanje diskretnog Zvezinog heroja. Bio je Milojevićeva konstanta i njegov vernik vojnik, foto-robot igrača sposobnog da pokvari proboj po boku objektivno jačem rivalu. A ujedno i bude opasan na drugoj strani.

Prošle zime Slavoljub Srnić je otišao sa Marakane, pojačao je Las Palmas, ali sećanja su ostala. Ovog jutra probudio se sa jasnom spoznajom šta se desilo na današnji dan pre 12 meseci. Bio je Liverpul, i uplašeni Arnold nije mogao da probije po strani.
“Čitao sam mnogo tekstova o toj simbolici, današnji meč sa Totenhemom igra se na isti dan kada je pao Liverpul. I da nema igre brojeva iskreno bih verovao da Zvezda može do pozitivnog rezultata. Taj datum 6. novembar je možda znak da će Evropa ponovo pričati o Zvezdinom čudu. Sve će drugačije biti u Beogradu. Setite se kako smo se mi proveli na Enfildu, pa šta je ovde bilo. Nadam se, jako se nadam”, poručuje za naš portal Slavoljub Srnić.

Iako već deset meseci profesionalno ne stanuje u Ljutice Bogdana, Slavoljub Srnić je do tančina upoznat sa dešavanjima u matičnom klubu. Zato ima pravo da prognozira potencijalnog junaka dobrog rezultata protiv Totenhema.
“Pavkov je moj favorit. Čujemo se redovno. Baš sam se našalio sa njim pre neki dan. Rekao sam mu da pojača ishranu kako bi ponovo sa 25 metara postigao gol”, kroz osmeh kaže naš sagovornik.

Jeste Pavkov zaslužio gomilu hvalospeva posle svega što je uradio Liverpulu, ali taj meč pamtiće se i po taktičkoj perfekciji crveno-belih. Za koju je zaslužan Slavoljub Srnić. Desni bek Redsa Arnold bio je odsečen, bez mogućnosti da pomogne Salahu. Pred očima mu je bio samo Slavoljub Srnić.
“Nije da se sad ja hvalim i sebe stavljam u pravi plan, ali baš sam odigrao dobro. Smem to da konstatujem. O tome govori i činjenica da je Klop na poluvremenu zamenio Arnolda. Ušao je Gomez. Ali mi smo dobro taktički odregovali. Iskreno očekujem dobar rezultat. Imam razloga da zašto to kažem”.

Konkretno...
“Kada smo igrali protiv Liverpula plašili su nas nedeljama o atmosferi na Enfild Roudu. Uvideli smo da je to prazna priča, mit... Sigurno vam je o tome pričao i kolega koji je bio tamo. Jeste lepo na početku. Međutim, daleko je to od onog što može da ponudi Marakana. Sećam se dobro detalja pre beogradskog duela sa Redsima. Slučajno smo Žule Stojković i ja stajali pored Salaha. Čovek je bio u fazonu: “Auuuu, šta je bre ovo, gde sam ja ovo došao”. Moraju toga da budu svesni Zvezdini igrači. I da budu hrabri. Liverpul se odsekao”.

Kao svedočanstvo odlične igre Crvene zvezde ostaće u arhivama i simpatična fotografija iz 90. minuta. Na njoj se savršeno dobro vidi kako Slavoljub Srnić namiguje Maneu.
“Lepa anegdota, lep detalj. Naravno, da se odlično sećam toga. Neko je slučajno sve to zabeležio. Video sam da je Mane jako, jako nervozan. Teško je disao poslednjih 15 minuta, žurilo mu se. A nije im išlo, nisu mogli da nas probiju, nisu znali šta više da rade i gde da pokušaju. Sve smo stizali. Ja sam hteo da ga malo odobrovoljim”.

ZVEZDINO PROLEĆE U LIGI ŠAMPIONA - KVOTA 10!

Za Slavoljuba Srnića Zvezda je već napravila ogroman uspeh.
“Olimpijakos je najjači u poslednjih deset godina. Zvezda ima tri boda i šansu da rešava sve u poslednjem kolu. Ali ima šansu i da večeras pobedom napravi još jedno čudo. Grupa je, kao i prošle godine, mnogo jaka. Ali ja stvrno verujem, kao uostalom i svi navijači. beograd i Marakana su naše šanse”, jasan je Slavoljub Srnić.

Foto: Star sport


 

Najnovije vesti


×