{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Planovi Reala za prelazni rok: Prvo prodaj, pa onda troši

/ Izvor: mozzartsport.com
Florentino Perez će i tokom naredne "pijace" imati pune ruke posla
Planovi Reala za prelazni rok: Prvo prodaj, pa onda troši

Real Madrid nema finansijskih problema poput svog najljućeg rivala Barselone u ovom vanrednom stanju, ili bar oni nisu izraženi u toj meri, pa se o njima i ne piše toliko poslednjih dana. Bilo kako bilo, dok u katalonskom klubu traže načine kako da preguraju ovaj krizni period, kako piše španski ASFlorentino Perez kuje plan za transfer tržište, a njegova parola glasi - prodaj kako bi mogao da kupuješ.

To je filozofija sa kojom se Real sprema da uđe u naredni prelazni rok, čiji datum otvaranja posle silnih odlaganja takmičenja još nije utanačen. Letos nisu baš "uboli" sa pojačanjima, jer se tek jedan od petorice novopridošlih pokazao kao pojačanje. A, plaćeni su ogromnih 303.000.000 evra. 

Blankosi trenutno imaju 26 fudbalera, uključujući tu i mladog Rejnera koji je u januaru stigao u transferu vrednom 30.000.000 evra. Glavni zadatak uprave kluba da se reši barem četvorice ili petorice igrača prvog tima, a neka imena se posebno izdvajaju - Džejms Rodrigez, Geret Bejl, Lukas Vaskez i Marijano Dijaz. Svaki od njih bi mogao da napusti klub ukoliko zadovoljavajuća ponuda stigne na "Santijago Bernabeu". 

Potrebno je rešiti pitanje i Naća, Marsela, Luke Modrića te Brahima Dijaza. Sudbina prve trojice, koji su u prethodnim godinama doneli mnogo Realu, zavisiće od njihove uloge u novom projektu Zinedina Zidana, mada je brazilski levi bek spreman za rastanak, a Juventus je ponovo zainteresovan za njegove usluge. U slučaju DIjaza, u upravi se nadaju da će mladi Španac konačno da prihvati odlazak na kaljenje koji je odbijao u prethodna dva prelazna roka. 

Real ima i gomilu pozajmljenih igrača, njih 11, o kojima treba razmišljati. Neki od njih će, po svemu sudeći, ostati (Hakimi i Odegard), nečije situacije nisu najjasnije (Sebaljos i Regilon), dok će se ostali vrlo verovatno vratiti na pozajmice ili biti prodati uz ubacivanje povratne klauzule, s obzirom da se radi o mladim fudbalerima sa velikim potencijalom koji svakako imaju udvarače (Odriozola, Kubo, Valjeho, Majoral, Lunin, Oskar Rodrigez i Luka Zidan).

Ukoliko uspe da proda, pored sve izvesnijeg povratka Hakimija i Odegarda, Real bi pazario veznog fudbalera. Zidanova želja je Pol Pogba, dok bi uprava radije Fabijana Ruiza. Pored toga, klub bi mogao da angažuje i devetku - sve češće se spekuliše da bi to mogao da bude Erling Haland - ako Luka Jović ne ispuni očekivanja i opravda uložen novac. Međutim, da bi napravio mesta za dolaske, klub mora prvo da se reši pojedinih igrača. 

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×