{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Plan sa "čizme": Prve dve sjajne utakmice kupa, a onda prvenstvo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Juve - Milan i Napoli - Inter na terenu 27. i 28. maja
Plan sa "čizme": Prve dve sjajne utakmice kupa, a onda prvenstvo

Dok u vazduhu širom Evrope visi pitanje da li će se i kada nastaviti fudbalska prvenstva, da li će se igrati i dovesti do kraja Liga šampiona i Liga Evrope, Italijani su izabrali drugačiji, neobični put.

Na "čizmi" će se prvo zaigrati – Kup Italije! U pitanju su revanš utakmice polufinala takmičenja, ali su zaista za fudbalske sladokusce, dva velika derbija, koja će se igrati pred praznim tribinama, ali će makar biti u direktnom TV prenosu, javlja Gazeta delo sport.

Odlučeno je da se utakmice Juventus – Milan i Napoli – Inter odigraju 27. i 28. maja, čime će se zvanično fudbalska sezona u Italiji nastaviti. A nakon toga na red će doći mečevi Serije A.

U prvim duelima Milan i Juventus su igrali 1:1, dok Napoli ima prednost od 1:0 nad Interom.
Uz dozvolu vlasti, Savet Lige je odlučio da bi bilo najprihvatljivije da se sezona nastavi revanš utakmicama polufinala kupa. Igraće Juve – Milan i Napoli – Inter i mečevi će biti prenošeni na RAI televiziji, na javnom servisu. Ostali timovi u ligi će imati više vremena da se pripreme za povratak na terene. Ukoliko se kup bude igrao 27. i 28. maja, onda bi Serija A bila nastavljena 31. maja”, kaže sagovornik Gazete.

Finale ovog plana je da se prvenstvo završi 2. avgust, što bi bilo prihvatljivo i za UEFA i bilo bi vremena da se bez prevelikog kašnjenja sve spremi i za start naredne sezone.

Ali, oprezni su Italijani, sve ovo je samo skica plana, jer je jasno da se i dalje virus korona pita za sve...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×