{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Barsa večeras gost u Napulju
Pike: Mesija bih uvek uzeo pre Maradone

Došao je Lionel Mesi na mesto na kojem je i dalje živa slika fudbalskog boga. Može svet da se sruši, ali Dijego Maradona će zauvek ostati ikona Napulja. Godine prolaze, ali sećanja u gradu na fantastičnog Argentinca ne blede. O njegovim igrama, koje su Napoliju donele titulu prvaka Italije, priča se prenosi s kolena na koleno.

I zato nigde Mesiju, čarobnjaku u kopačkama, neće biti teže da osvoji publiku, kakva god čuda na terenu izvodio, nego podno Vezuva.

Maradona je i čovek koji povezuje Barselonu i Napoli, jer je nosio dres oba kluba, ali sa španske strane gledano, u izboru Đerara Pikea između dvojice argentinskih giganata, prednosti ima – Mesi.
Sve je već rečeno, sve se zna o Maradoni: bio je jedinstven igrač, koji je mnogo toga dao sportu. Bio je igrač i Barselone i Napolija. Pamtiće se zauvek. Ali, ako me pitate da izaberem između njega i Mesija, onda biram Mesija, zbog njegove konstantnosti, zbog magije koju pokazuje na terenu sve ove godine”, rekao je Pike.

Baš zbog svega pomenutog, veruje se da će omaleni Argentinac imati poseban motiv večeras na San Paolu.
Siguran sam da Leo sa velikim uzbuđenjem čeka utakmicu, jer je ovo još jedan stadion koji mora da se osvoji. Najvažnije je, ipak, da izborimo dobar rezultat za revanš”.

I Napoli i Barsa tumaraju u poslednje vreme sa formom, ali utisak je da se prvak Španije malo konsolidovao, pogotovo posle petarde u mreži Eibara.
Napoli može da nam napravi mnogo problema, ako se pogrešnim stavom izađemo na teren. Ima dosta razloga zbog kojih bi trebalo da se plašimo italijanskog tima, tu su odlični igrači Mertens, Insinje, Milik… Mogu da nam stvore mnnogo problema. Bitno je, ipak, da igramo našu igru i bilo bi jako bitno da postignemo gol”, ocenio je Đerar Pike.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×