{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PET NA PET – Darko Belojević: Obožavao sam Džaju, Šurjaka, Mocu, Bjeku, Praju, Kiću, Moku

/ Izvor: mozzartsport.com
Nekadašnji golman i trener golmana reprezentacije Srbije rado se seti utakmica u Njukaslu i Splitu!
PET NA PET – Darko Belojević: Obožavao sam Džaju, Šurjaka, Mocu, Bjeku, Praju, Kiću, Moku

Kao dečak bavio se svim sportovima, najviše fudbalom i košarkom. Odrastao je uz velikane našeg sporta koje je obožavao. Na Darkovom spisku sportskih uzora nalazili su se Duci, Praja, Kića, Moka, ali i fudbalske veličine poput Džaje, Šurjaka, Bjekovića, Moce, Karasija, Jerkovića…Od malena je bio navijač Parizana u kome je branio osam godina i toliko bio trener golmana. Verujem da pogađate da je današnji gost rubrike Pet na pet, ali i plemeniti kladilac u MOZZART – ovom Humanitarnom tiketu u podne Darko Belojević koji za Mozzart Sport odgovara na naših pet pitanja.

Belojević je za naš portal kazao da se pridržava uputstava stručnjaka. Da vreme provodi u čitanju, gledanju filmova i da se čuje sa prijateljima i kolegama iz reprezentacije. Najčešće sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem, Prof. Aleksandrom Jankovićem i ostalim. Gaje optimističko raspoloženje da će se pandemija uskoro okončati.

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Bavio sam se raznim sportskim aktivnostima. Što bi se kazalo svim i svačim. Košarkom, fudbalom, malim fudbalom…Imao sam i po pet aktivnosti u jednom trenutku, veliki dijapazon, što je dobro, ali nekad i nije”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Uzora je bilo sijaset od Dalipagića, Simonovića, Slavnića, Kićanovića, preko, Bjekovića, Vukotića, Šurjaka, Karasija, Džajića…mogu reći cela reprezentacija iz 1974. godine”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Već kao dečak navijao sam za Partizan. Kasnije sam postao golman ‘crno – belih’odnosno trener golmana”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Na mestu broj jedan je utakmica u Njukaslu, bio sam trener golmana, a mi smo nakon produžetaka i izvođenja jedanaesteraca dobili čuvenim golom Milivoja Ćirkovića. Takođe, rado se sećam utakmice na splitskom Poljudu kad sam odbranio jedanaesterce”.

5.Životni i sportski moto?
“Jednom sportista, uvek sportista i borac. Kako na terenu tako i u životu. Naravno, i na humanitarno – kladilačkom polju. Sutra ću odigrati plemeniti listić uz želju da dobitak ode za Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na prijateljsku utakmicu, TUMBA – JURŠHOLM. Šveđani, u doba korone, pokušavaju da ne izlete iz forme. Nakon tri pozitivna ishoda Juršholm je u poslednjoj utakmici doživeo poraz, rezultatom 2:3.

“Pokušajte sa ukupnim brojem golova, četiri i više

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press

Najnovije vesti


×