{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Klub se isprsio za premije
Pet miliona razloga da Genk pobedi Antverpen

Teoretski bi sve moglo da bude okončano već ovog vikenda. Ako Genk savlada Antverpen, a Klub Briž izgubi u Antverpenu lider će tri kola pre kraja sezone najbližem rivalu odmaći na devet bobova razlike. Istina, kako je prilikom deobe bodova Genkov konto zaokružen na bod više tačno još jedan će mu biti potreban da i matematički overi osvajanje četvrte šampionske krune, ali i u Brižu su svesni da bi to bio kraj.

Uprava Genka zato se potrudila da dodatno motiviše igrače Filipa Klemona obećavši im 5.000.000 evra za premije u slučaju osvajanja titule. S obzirom da je njih 25 učestvovalo u ovoj prvenstvenoj sezoni svako bi dobio otprilike po 200.000 evra. Oni najstandardniji, poput Danija Vukovića, Sebastijena Devaesta ili Ruslana Malinovskog dobili bi i nešto više.

To bi trebalo da bude dovoljno da natera ekipu da se fokusira, jer Antverpen nije mačji kašačlj. Izgubio je samo u prvom kolu plej-ofa u Liježu, a u narednih pet kola je ispustio samo dva boda. Kao domaćin je savladao i Genk sa 1:0 i to je bio jedini neuspeh lidera u plej-ofu. Ali ni oni nešto mlađi u Antverpenu se ne sećaju kad su poslednji put pobedili u Genku.

Opet, Antverpen je jedini tim sa realnim šansama da sustigne Klub Briž u borbi za kvalifikacije za Ligu šampiona, pa sigurno neće odustati tek tako. Sa druge strane, Genk u narednom kolu očekuje vruće gostovanje u Brižu i nema sumnje da bi želeli da ga dočekaju na što većoj udaljenosti.

Da pomenemo još jedan podatak koji bi mogao da bude zanimljiv kladiocima: svi Genkovi mečevi u plej-ofu na domaćem terenu, kao i sva Antverpenova gostovanja, značila su i prolaz igre GG3+. Tek ako biste izbegli tipovanje na konačan ishod.

BELGIJA, 37. kolo, plej-of:

Petak

20.30: (1,50) Genk (4,10) Antverpen (5,90)

Nedelja

14.30: (2,00) Anderleht (3,45) Standard (3,45)
18.00: (4,30) Gent (3,60) Klub Briž (1,75)

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×